Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sini Böreği

Sini Böreği
0
62

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sini-boregi-tarifi.jpg

Sini Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 4 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İsteğe Bağlı
  • Peynir
  • Patates
  • Mantar

Sini Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Un, su, tuz, mayayı kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. 1 saat dinlendiriyoruz. 5-6 kesim bezeler haline getiriyoruz.
  2. Un ile sini boyutunca açıyoruz. İsteğe bağlı peynir, patates, mantar harcımızı hazırlıyoruz. Ben peynirli yaptım.
  3. İnce kıyılmış maydanozları lor peynirle karıştırıyoruz. Biraz sıvı yağ ve isteğe nazaran tuz, pul biber ve karabiber ekleyip harmanlıyoruz.
  4. Siniye yağ koyuyoruz ve hamurları diziyoruz. Bir kat yağlıyoruz bir kat iç materyalini koyuyoruz.
  5. Tekrar bir kat yağlayıp öteki kata iç harç koyarak 5-6 katı tamamlıyoruz. Üstüne az bir şey yağ koyuyoruz ve ocakta altını üstünü kızartıyoruz. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt