Sini Kofte nasıl yapılır
Sini Koftesi yemek Tarifi
Sini Kofte
Malzemeler
Yarım kg yağsız ciğ koftelik kıyma 750 gram ince bulgur 1 adet soğan, 1 cay kaşığı tuz 1 cay kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı margarin
İcine:
750 gram yağsız kıyma, 1 adet soğan, 300 gram ceviz 2 corba kaşığı tereyağı 2 cay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 2 cay kaşığı tarcın 3 cay kaşığı kırmızı biber Yarım demet maydanoz
imagessinikoftetarifiresimli5ad416741d771
Yemeğin Tarifi
Ciğ kofte yapar gibi, kıymayı, ince bulguru, kucuk kucuk doğranmış soğanı, tuzu ve kırmızı biberi ozleşene dek uzun sure yoğurun 1 tatlı kaşığı margarini tepsinin icine surun Yoğurduğunuz bu malzemeyi iki parcaya ayırın Malzemenin bir parcasını iyi pişmesi icin, ince bir tabaka halinde tepsinin icine yayın
Bir tencerenin icine 2 corba kaşığı tereyağını alın ilk once kucuk kucuk doğranmış soğanı kavurun Soğanın pembeleşmesine yakın 750 gram yağsız kıymayı ilave edin Daha sonra havanda dovup, incelttiğiniz 300 gram cevizi ekleyin Son olarak da 2 cay kaşığı karabiber, tarcın, kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı tuz ve kucuk kucuk centilmiş maydanozu ilave edin
Karıştırarak malzemeleri yumuşattıktan sonra ocaktan alın Hazırladığınız ici soğutun Tepsinin icine serdiğiniz ince tabakanın uzerine bu ici koyun Malzemenin uzerine hazırladığınız kofteden yine ince bir tabaka serin
Uzerine margarin sUrdukten sonra orta ısılı fırında kızarana dek pişirin Dilimledikte sonra servis yapabilirsiniz
Sini Koftesi yemek Tarifi
Sini Kofte
Malzemeler
Yarım kg yağsız ciğ koftelik kıyma 750 gram ince bulgur 1 adet soğan, 1 cay kaşığı tuz 1 cay kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı margarin
İcine:
750 gram yağsız kıyma, 1 adet soğan, 300 gram ceviz 2 corba kaşığı tereyağı 2 cay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 2 cay kaşığı tarcın 3 cay kaşığı kırmızı biber Yarım demet maydanoz
imagessinikoftetarifiresimli5ad416741d771
Yemeğin Tarifi
Ciğ kofte yapar gibi, kıymayı, ince bulguru, kucuk kucuk doğranmış soğanı, tuzu ve kırmızı biberi ozleşene dek uzun sure yoğurun 1 tatlı kaşığı margarini tepsinin icine surun Yoğurduğunuz bu malzemeyi iki parcaya ayırın Malzemenin bir parcasını iyi pişmesi icin, ince bir tabaka halinde tepsinin icine yayın
Bir tencerenin icine 2 corba kaşığı tereyağını alın ilk once kucuk kucuk doğranmış soğanı kavurun Soğanın pembeleşmesine yakın 750 gram yağsız kıymayı ilave edin Daha sonra havanda dovup, incelttiğiniz 300 gram cevizi ekleyin Son olarak da 2 cay kaşığı karabiber, tarcın, kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı tuz ve kucuk kucuk centilmiş maydanozu ilave edin
Karıştırarak malzemeleri yumuşattıktan sonra ocaktan alın Hazırladığınız ici soğutun Tepsinin icine serdiğiniz ince tabakanın uzerine bu ici koyun Malzemenin uzerine hazırladığınız kofteden yine ince bir tabaka serin
Uzerine margarin sUrdukten sonra orta ısılı fırında kızarana dek pişirin Dilimledikte sonra servis yapabilirsiniz