Sini Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Kıymalı harcı için;
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Maydanoz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Tuz
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz,karabiber,pulbiber
- 2 su bardağı sıcak su
Sini Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tepsiye bulgur ve irmiği alalım, üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ekleyelim, üzerini kapatıp 3 -4 dakika bekletelim.
- Daha sonra yumurta, un ,şalca ve baharatları ve tuzunu ekleyip güzelce yoğuralım.
- İç materyali için;Tencereye sıvı yağı ve küçük küçük doğranmış soğan ve kıymayı alıp kavuralım.
- Baharatlarını ekleyelim.
- Tepsiyi sıvı yağ ile yağladıktan sonra ikiye böldüğümüz bulgurlu harcı evvel alt tabanını hazırlayalım, elimizle bastırıp yayalım, kıymalı harcı ortasına koyup kalan bulgurlu harcı da üst kısmına tıpkı halde yayalım.
- Üzerine sıvı yağ sürelim.
- 170 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
- Kare kare dilimleyip servis yapalım????.
Sini Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı