
Sini Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 350 gram köftelik bulgur
- 3 çorba kaşığı irmik
- 2 adet haşlanmış patates
- 1 çorba kaşığı tepeleme biber salçası (tatlı acı sizin damak zevkinize kalmış)
- 1 tatlı kaşığı kimyon(silme)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 300 gram orta yağılı kıyma(iki kez çektirdim)
- 1 baş soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı pul biber(tatlı)
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Yarım çay bardağı kıyılmış ceviz (olmasa da olur)
- Karabiber, tuz
- Dileğe nazaran kıyılmış maydanoz
Sini Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Dışı için; Patatesleri haşlayalım.
- Yoğurma kabına bulgur ve tüm gereçleri koyalım.
- 1. 5 bardak sıcak su ek edip 30 dakika dinlendirelim.
- Akabinde haşlanmış patatesleride ek edelim ve hamur özleşene kadar 20- 25 dakika yoğuralım.
- İçi için kıymayı kavuralım.
- Soğan,biber salçası,zeytinyağ,cevizi ekleyip baharatlarını atalım ve ocaktan alalım.
- Biraz soğuduktan sonra maydanoz ekleyelim.
- Yoğrulan malzemeyi ikiye bölelim.
- Yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde koparıp kesimlere ayırarak tabanını oluşturalım.
- Tabanı hazır olunca tüm harcı üstüne yayalım.
- Sonra birebir biçimde üst katmanıda birebir halde hazırlayıp,elimizi ıslatarak bastıralım.
- En son üstüne yarım çay bardağı zeytinyağ gezdirip,elimizle birazcık su serpelim.
- Köfteyi karelere ayırıp 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra üzerine su serpip,bir beze sarın.
- 1. 5 saat oda ısısında dinlendirin. Ilık servis ülküdür.