Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sini Tava

Sini Tava
0
23

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
sini-tava.jpg

Sini Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gr, orta yağlı kıyma
  • 1 adet büyük kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 ‘er çay kaşığı kimyon, karabiber, toz kırmızı biber ve kâfi ölçüde tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı

Sini Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bu tanım için kıymayı tek çekim yaptırmak yada satır kıyması olarak kullanmak gereklidir. Ben konutta tek çekim olarak kıyma makinesinde çekiyorum. Tanım edilen biçimde kıyma hazırlanır.
  2. Sebzeleri minik kuşbaşı formunda doğrayıp tuz ile ovup, akabinde çıkan suyu elimizle yeterlice sıkıp, tüm baharatları ile kıymamızın üzerine alıyoruz uygunca yoğuruyoruz. Etin zerzevatları ile bütünleştiğini ve homojen bir kıvam aldığını görünce zeytin yağını ek ediyoruz.
  3. İyice yoğurup, iki eşit modüle bölüyoruz.
  4. Zemini yağlanmış tepsiye elimizle ince ve eşit halde yayıyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 170 ile 200 derece ortasında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (ben tek kişilik sini tepsisi kullandım 16 cm çapında ).
  6. İstenilen yeşilliklerimiz, soğan piyazı ve lavaş ile servis edelim.
Afiyetler olsun.

Sini Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt