
Sinop Yolu Keşkek Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet tavuk budu
- 1 su bardağı dövme buğday
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- 6 su bardağı sıcak su
- Tuz
Sinop Adabı Keşkek Tanımı Yapılışı
- Evvel zeytinyağının içine bir kaşık domates salçası 2 dakika kavuralım.
- Daha sonra sıcak suyumuzu ekleyip kaynadıktan sonra içine tavuk butlarımızı ek edelim.
- Bu ortada tavuk göğsü de olabilir ama tavuk göğsü biraz yağsız olduğu için çok tavsiye etmiyorum 15 dakika kadar butların pişirmesini bekleyelim.
- Daha sonra bir kevgir yardımıyla butları alıp küçük küçük doğrayıp tekrar salçalı suya ek edelim.
- Gerisinden bir su bardağı dövmenizi de katıp ortada bir karıştırarak yaklaşık 1 saat kadar pişirelim ,suyunu çekiyor çok az sulu bir yemek oluyor çok farklı hoş bir lezzet şimdiden herkese afiyet olsun.