
Sinyorita Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 avuç kavrulup kabuğu temizlenmiş fındık içi
Sinyorita Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım.
- Ardından fındık hariç tüm malzemelerimizi yoğurma kabımıza alıp yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Elde ettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartıp elimizde yuvarlayıp şekil verdikten sonra yağlanmış borcamımıza sıra ile dizilim ve üzerine fındıkları ortasına gelecek şekilde batıralım.
- 180 derece fırında 25 dakika pişirdiğimiz şekerparellerimizi 3-4 dakika dinlendirdikten sonra üzerine soğumuş olan şerbetimizi dökelim.
- 30 dakika sonra istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun????????????.