elektronikci
FD Üye
Şipşak Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ceviz içi
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Şipşak Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbeti hazırlayıp soğumasını bekleyin.
- Daha sonra bir kaba ceviz hariç tüm materyalleri ekleyip hamuru hazırlıyoruz.
- En son cevizi ekleyip borcama hamuru elimizle düzleyip form veriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz.
- Pişen tatlımıza soğuyan şerbeti ekleyip dinlendirin ve servise hazır olduğunda üzerini süsleyebilirsiniz.