Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şipşak Boşnak Mantısı

Şipşak Boşnak Mantısı
0
28

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
sipsak-bosnak-mantisi.jpg

Şipşak Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 250 -300 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pulbiber tuz
Üzeri için
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
Üzeri için
  • 1.5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Şipşak Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kıyma küçük küçük doğranan soğan ve baharatlarla karıştırılır ve yoğurulur.
  2. Milföy hamuru 10 dakika oda sıcaklığında bekletilir.
  3. Tezgaha serilir.
  4. Bıçak yardımıyla küçük kareler kesilir.
  5. Hazırladığımız kıymadan içerisine bir tatlı kaşığı olacak şekilde kare milföy hamurların ortasına konur.
  6. İlk önce köşeler sonra açık kalan kısımlar birleştirilir.
  7. Üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürülür.
  8. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar bekletilir.
  9. Fırından çıkarıldıktan sonra ilk ilk sıcaklığı çıkması beklenir (yaklaşık 3 dakika).
  10. Sonrasında üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
  11. Onun üzerinde 1. 5 çorba kaşığı tereyağda kızdırdığımız pulbiber gezdirilir. Afiyet olsun ????????????????.
Şipşak Boşnak Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt