Şipşak Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- 250 -300 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pulbiber tuz
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1.5 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pulbiber
Şipşak Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıyma küçük küçük doğranan soğan ve baharatlarla karıştırılır ve yoğurulur.
- Milföy hamuru 10 dakika oda sıcaklığında bekletilir.
- Tezgaha serilir.
- Bıçak yardımıyla küçük kareler kesilir.
- Hazırladığımız kıymadan içerisine bir tatlı kaşığı olacak şekilde kare milföy hamurların ortasına konur.
- İlk önce köşeler sonra açık kalan kısımlar birleştirilir.
- Üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürülür.
- Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar bekletilir.
- Fırından çıkarıldıktan sonra ilk ilk sıcaklığı çıkması beklenir (yaklaşık 3 dakika).
- Sonrasında üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
- Onun üzerinde 1. 5 çorba kaşığı tereyağda kızdırdığımız pulbiber gezdirilir. Afiyet olsun ????????????????.