
Şipşak Lokanta Usulü Ekmek Arası Tavuk Döner Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram tavuk göğsü
- 50 gram kuyruk yağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pul biber tuz
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı köri
- Yarım baş kuru soğan
- 4,5 dal maydanoz
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Ketçap
- 1 tam ekmek
Şipşak Lokanta Usulü Ekmek Arası Tavuk Döner Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce göğüs etimizi temiz yıkayıp süzgeçte geçirelim jülyen şekilde ince uzun keselim.
- Tavaya kuyruk yağını küçük küçük doğrayalım. etimizi üzerine alıp suyunu çekene kadar kavrulsun.
- Bir yemek kaşığı sıvı yağını da ekleyelim sarımsağı üzerine rendeleyip, tuz, pulbiber, köri ekleyip bir taşım kavurduktan sonra kapatalım.
- Diğer taraftan ekmeği uçak ile uzunlamasına ortadan keselim biraz soğan maydanoz üzerine eti gezdirelim.
- Tekrar üzerine soğan, maydanoz, pul biberi ekleyip ketçap gezdirip ekmeğin kapağını kapatalım. Az bastırdıktan sonra bıçakla ikiye bölüp servise hazır hale getirebiliriz afiyet olsun.