teknolojiuzmani
FD Üye
Şipşak Lokma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 şu bardağı un
- 1 ,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 ,5 tatlı kaşığı ınstant maya
- 2 su bardağı şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- Çeyrek limon koyulur 15 20 dk kaynatılır soğumaya bırakılır
Şipşak Lokma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına un şeker maya alınır ortası açılıp su koyulur kaşık yardımı ile karıştırılır.
- Cıvık bi hamur olacak yarım saat mayalandırıyoruz.
- O sırada şerbeti hazırlayalım.
- Şekeri suyu bir tencereye alalım çeyrek limon atalım içine kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 20 dk daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Mayalanan hamur sıkma torbasına şayet yoksa sağlam bi buzdolabı poşetine alınır.
- Kızartma tenceresine sıvı yağ alınır yağ düzgünce ısındıktan sonra makas yardımı ile torba sıkılarak istediğiniz büyüklükte hamurdan lokma dökülür.
- Kızartılan lokmalar soğumuş şerbetin içine atılır 2 3 dk şerbetin içinde kalması kafidir.
- Geriye kalan tüm hamur bu formda yapılır.