Şipşak Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 2 paket petibör bisküvi
- 2 su bardağı süt
- 1 paket çikolata sosu
Şipşak Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye süt, şeker, un, nişasta koyalım ve karıştırın.
- Daha sonra yumurtayı ekleyerek homojen bir hâl alana kadar karıştırın.
- Ocağa alın ve devamlı karıştırın.
- Kaynayınca ocaktan alın ve içerisine vanilya, margarin ekleyin.
- Son olarak içerisine bisküvileri karıştırın.
- Bütün gereçleri karıştırdıktan sonra hafif ıslattığınız borcama güzelce dağıtın.
- İlk olarak oda sıcaklığında ılımaya bırakın. (soğuyunca dolaba kaldırabilirsiniz).
- Çikolata sosunu hazırlayın.Kaynayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. (ara orta karıştırın ki üzeri kabuk bağlamasın).
- Soğuduktan sonra buzdolabından çıkarttığınız tatlının üzerine dökün.
- Tekrar dolaba kaldırın ve 3 saat kadar dinlensin.
- Servis etmeden evvel kesin ve dilediğiniz üzere süsleyin.Afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.