Şipşak Patlıcan Kavurma Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet patlıcan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Orta uzunluk 2 adet domates
- Tuz
Şipşak Patlıcan Kavurma Tanımı Yapılışı
- Patlıcanların tüm kabuklarını soyuyoruz yağı kızdırıyoruz ve patlıcanları içine atıyoruz.
- Tuzu ekleyip yağı her yerine değecek halde karıştırıp kapağı kapatıyoruz.
- Patlıcanların daha çabuk yumuşaması için kapağı kapalı tutuyoruz lakin daima açıp karıştırıp kapatıyoruz. Zira patlıcan yağı çabuk çekeceğinden patlıcanları yakmamaya çaba edelim.
- Patlıcan düzgünce yumuşayınca domatesleri altına hakikat getirip üzerine patlıcanları getiriyoruz.
- Domateslerin kabuğu soyulacak.
- Domatesler yumuşayınca birlikte karıştırıp piştikten sonra alıyoruz.
- Hem hoş hem de pratik bir tanım. Patlıcan severlerin vazgeçemeyeceği hoş bir tanım. Fotoğraflarla ayrıntılı gösterilmiştir.Afiyet olsun ????.