Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şipşak Pişi (5 Dakikada Kızartmaya Hazır)

Şipşak Pişi (5 Dakikada Kızartmaya Hazır)
0
23

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
sipsak-pisi-5-dk-da-kizartmaya-hazir.jpg

Şipşak Pişi (5 Dakikada Kızartmaya Hazır) Tanımı İçin Materyaller


Fotoda göründüğü kadar yapmak için:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un (kıvamı kulak göğsü olacak)
  • Tuz
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Şipşak Pişi (5 Dakikada Kızartmaya Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Geniş bir kaba  yoğurdumuzu ve kabartma tozumuzu alarak başlayalım ve bir kaşık yardımıyla karıştıralım.
  2. İki yumurtayı da ek edip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Tuzumuzu daha sonrada unumuzu azar azar ek edip hamuru yoğuruyoruz, hamurumuz ele yapışmayacak ve kulak göğsü kıvamında olacak.
  4. Ben hamuru 5 dakika dinlendiriyorum.
  5. Daha sonra 3-4 beze haline getirip açıyorum.
  6. Dilediğiniz formu verin ve kızdırıp altını biraz kıstığınız yağda iki taraflı kızartın lütfen yağın çok ta kızgın olmamasına dikkat edin. Dışı pişer içi çiğ kalır. Bunun için benim ocağım 1-9 ayarında ben 7 ayarını kullanıyorum.Afiyet bal şeker olsun.
Şipşak Pişi (5 Dakikada Kızartmaya Hazır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,931Kullanıcılar
yskermjxSon üye
Üst Alt