Şipşak Pişi (5 Dakikada Kızartmaya Hazır) Tanımı İçin Materyaller
Fotoda göründüğü kadar yapmak için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un (kıvamı kulak göğsü olacak)
- Tuz
- Sıvı yağ
Şipşak Pişi (5 Dakikada Kızartmaya Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş bir kaba yoğurdumuzu ve kabartma tozumuzu alarak başlayalım ve bir kaşık yardımıyla karıştıralım.
- İki yumurtayı da ek edip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Tuzumuzu daha sonrada unumuzu azar azar ek edip hamuru yoğuruyoruz, hamurumuz ele yapışmayacak ve kulak göğsü kıvamında olacak.
- Ben hamuru 5 dakika dinlendiriyorum.
- Daha sonra 3-4 beze haline getirip açıyorum.
- Dilediğiniz formu verin ve kızdırıp altını biraz kıstığınız yağda iki taraflı kızartın lütfen yağın çok ta kızgın olmamasına dikkat edin. Dışı pişer içi çiğ kalır. Bunun için benim ocağım 1-9 ayarında ben 7 ayarını kullanıyorum.Afiyet bal şeker olsun.