Şipşak Poğaça Yumuşacık Ve Hızlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (Az gelirse ilave edebilirsiniz)
- 1 çay bardağından az su
- 250 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 kaşık biber salçası
- Tuz, karabiber
- 60 lık peynir
- Yumurta, susam veya çörek otu
Şipşak Poğaça Yumuşacık Ve Hızlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce iç harcımızı hazırlıyoruz. Kıymayı su ile kavurun ve soğanı doğrayıp ekleyin, salça tuz, karabiber ekleyin ve beş dakika kısık ateşte kavurun.
- Hamurun hazırlanışı:Yumurta, yoğurt, tuz, kabartmatozu, sıvı yağı bir derin kaba hepsini koyun ve biraz yoğurun.
- Sonra unu ilave edip yoğurmaya devam edin, kulak memesi yumuşaklığında olmalı, un az gelir ise un ilave edin veya az biraz sıvı yağ,hamuru hemen kullanabilirsiniz.
- Küçük bezeler açıp içine kıymayı ilave edin ve istediğiniz şekil verebilirsiniz.
- Aynı şekilde peynirli de yapabilirsiniz.
- Üzerine yumurta ve susam veya çörek otunu sürün.
- 200 derecede alt üst fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.Yumuşacık ve çok hızlı bir tarif.
Afiyet olsun.
Şipşak Poğaça Yumuşacık Ve Hızlı Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı