Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şipşak Poğaça

Şipşak Poğaça
0
52

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66

Şipşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tane kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Un
İç harcı için:
  • Peynir, maydanoz yahut patates
Üzeri için:
  • 2 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

Şipşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir kaba materyalleri ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
  2. Küçük kesimler alınır.
  3. İçine istek ettiğiniz harcı koyulup biçim verilir.
  4. Üzerine isterseniz yumurta sarısı sürün.
  5. Ben poğaça üzerine pekmezi sıvı yağ ile yoğunluğunu açıp fırça yardımıyla sürüyorum .
  6. Susam ve çörekotu ile süslüyorum. Denemenizi tavsiye ederim.
  7. 200 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ve afiyet olsun.
Şipşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,238Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt