Şipşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tane kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Un
- Peynir, maydanoz yahut patates
- 2 tatlı kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Şipşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba materyalleri ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
- Küçük kesimler alınır.
- İçine istek ettiğiniz harcı koyulup biçim verilir.
- Üzerine isterseniz yumurta sarısı sürün.
- Ben poğaça üzerine pekmezi sıvı yağ ile yoğunluğunu açıp fırça yardımıyla sürüyorum .
- Susam ve çörekotu ile süslüyorum. Denemenizi tavsiye ederim.
- 200 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ve afiyet olsun.