Şipşak Pratik Borcam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tuzsuz etimek
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 poşet hazır çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
- Hindistan cevizi
Şipşak Pratik Borcam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencerede süt, un, şeker ve vanilini topaklanmayacak halde karıştırarak pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Krem şantiyi soğuk süt ile çırpıp ılık olan muhallebiye ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz.
- Etimekleri iri iri kesimlere ayrılıp borcama koyuyoruz.
- Muhallebiyi etimeklerin üzerine döküyoruz.
- Son olarak hazır çikolata sosunu üzerindeki tarife nazaran hazırlıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz çikolata sosunu tatlımızın üzerine yayıyoruz.
- Üzerine hindistan cevizi serpebilir yahut istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.