Şipşak Pratik Pişi Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz u
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şipşak Pratik Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün materyalleri bir yoğurma kabına alın karıştırın azar azar unu ek edin yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde modüller koparıp elinizle yuvarlayın.
- Tezgah üzerinde un yardımıyla elinizle bastırarak tabak büyüklüğünde acın.
- Tavaya sıvı yağın yarısını koyun ocağa alın kızgın yağda pişileri önlü gerili kızartın.
- Yağ azaldıkça geri kalan yağı ek edin. Afiyet olsun.