Şipşak Sosyete Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka (kişi başı 1 adet yufka)
- 200 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay kaşığı kimyon karabiber
- 1 dolu çay kaşığı kaya tuzu
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Haşlama suyu için (2 su bardağı et suyu )ya da 2 su bardağı su
- Yarım knorr tablet
- 250 gram süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak tereyağlı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Şipşak Sosyete Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymanın içine 1 adet kuru soğan rendelenir ,baharatları ve tuzu ilave edilip yoğurulur.
- Yufkalar ikiye bölünür.
- Yarım yufkaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı serpiştirilir.
- Kesilen tarafına kıyma harcı 6 ya bölünüp 6’da 1’i uzunlamasına yerleştirilir.
- Çok sık olmadan rulo şeklinde yuvarlanır .
- Birer parmak kalınlığında yüzük şeklinde kesilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.
- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında açık pembe kızarana kadar 15-20 dakika pişirilir.
- 2 su bardağı tavuk ya da et suyu ya da iki bardak su kaynatılarak yarım knorr tablet içinde eritilip bir birkaç dakika kaynatılarak elde edilir.
- Süzme yoğurda sarımsaklar ezilerek ilave edilir ve karıştırılır.
- Tereyağlı sos için bir yemek kaşığı tereyağı ocakta eritip kızdırılır.
- İçerisine 1 tepeleme çay kaşığı kırmızı toz biber ilave edilip yakmadan kavrulur.
- Pişen mantılar servis tabağına alınır .
- Üzerine 2 kepçe et suyu gezdirilir.
- Arzuya göre sarımsaklı yoğurt ve son olarak kırmızı biberli yağ gezdirilir, sıcak olarak servis edilir ve afiyet olsun.