Şipşak Sufle Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 2 çay bardağı un
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağının 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) ü şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- Sütlü çikolata
Şipşak Sufle Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm gereçler karıştırılır. Sufleyi koyacağınız kaplara bölüştürülür.
- Malzemeyi koyduktan sonra kapların tam ortasına birer kesim çikolata eklenir.
- Ölçüsünü damak zevkinize nazaran artırabilirsiniz. ( Kuvertür olursa daha düzgün olur)
- Tencereye kapların 1/3 üne gelecek yükseklikte sıcak su konur. Sufle kapları içine yerleştirilir.
- 3 dakika kapak açık olarak pişirilir. 7 dakika kapak kapatılarak pişirilir afiyet olsun.