
Şipşak Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı hindistancevizi
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kremşanti
- 3 su bardağı un
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı kaynar su
- 2 damla limon
Şipşak Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk önce yoğurma kabına yumurtayı, yoğurdu ve irmiği alalım karıştıralım.
- Sonra sıvı yağını ve geri kalan malzemeyi unu hariç ekleyelim unumuzu dikkatli yavaş yavaş yavaş ilave ederek yumuşak ele yapışan bir hamur yoğuralım.
- Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve yuvarlayalım. Aralıklı tepsiye yerleştirelim ben üzerine çiçek şekli verdim.
- Önceden ısıtılmış fırında fanlı 180derecede kontrolü pişirelim bende ( 36 adet çıktı)
- Bu esnada şerbetini hazırlayalım bir büyük kaba şekeri alalım kaynar suyu, limon ilâve edelim ve karıştıralım şeker tamamen erisin.
- Tatlımız fırından çıkar çıkmaz şerbet soğuk olarak üzerine gezdirelim. Afiyet olsun! ????????????.