Şipşak Turşu Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg salatalık
- 300 gram acur
- 4 tane orta uzunluk soyulmuş domates
- 4 tane havuç
- 1 tane sivri biber
- 2 baş sarımsak
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu
- 3 çay kaşığı şeker
- 3 çay bardağı üzüm sirkesi ( v.s limon sirkesi) karışık
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- Yarım çay kaşığı kişniş tohumu
- Gereğince kaynar su
- 3 tane kavanoz
Şipşak Turşu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm gereçleri yıkayıp temizleyin salatalıkları, acıları sivri biberi yuvarlak halde doğrayalım.
- Havuçları ve soyulmuş domatesleri küp küp doğrayıp sarımsakla birlikte legende karıştıralım.
- 1 litrelik kavanozlara materyalleri eşit biçimde dolduralım.
- Üzerlerine birer yemek kaşığı kaya tuzu, birer çay kaşığı şeker kavanozun birine bir çay kaşığı karabiber birine yarım çay kaşığı kişniş tohumu ek edelim.
- Birer çay bardağı ben organik sirke kullanım yarı yarıya üzüm, limon sirkesi başka sirkelerde olur.
- Üzerlerine yeteri kadar kaynar suyu ek ederek, kaynar su içerisinde beklemiş kapakları kapatıp aykırı çevirelim inşâallah.
????????????.
Not : acı sevenler birkaç çin biber ekleyebilirsiniz.