Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şipşak Turşu

Şipşak Turşu
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sipsak-tursu.jpg

Şipşak Turşu Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg salatalık
  • 300 gram acur
  • 4 tane orta uzunluk soyulmuş domates
  • 4 tane havuç
  • 1 tane sivri biber
  • 2 baş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 3 çay kaşığı şeker
  • 3 çay bardağı üzüm sirkesi ( v.s limon sirkesi) karışık
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • Yarım çay kaşığı kişniş tohumu
  • Gereğince kaynar su
  • 3 tane kavanoz

Şipşak Turşu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tüm gereçleri yıkayıp temizleyin salatalıkları, acıları sivri biberi yuvarlak halde doğrayalım.
  2. Havuçları ve soyulmuş domatesleri küp küp doğrayıp sarımsakla birlikte legende karıştıralım.
  3. 1 litrelik kavanozlara materyalleri eşit biçimde dolduralım.
  4. Üzerlerine birer yemek kaşığı kaya tuzu, birer çay kaşığı şeker kavanozun birine bir çay kaşığı karabiber birine yarım çay kaşığı kişniş tohumu ek edelim.
  5. Birer çay bardağı ben organik sirke kullanım yarı yarıya üzüm, limon sirkesi başka sirkelerde olur.
  6. Üzerlerine yeteri kadar kaynar suyu ek ederek, kaynar su içerisinde beklemiş kapakları kapatıp aykırı çevirelim inşâallah.
Bir haftaya kalmaz turşumuz hazır afiyetle yiyebilirsiniz.

????????????.

Not : acı sevenler birkaç çin biber ekleyebilirsiniz.
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt