Şirinler Pasta (Maviş Pasta) Tanımı İçin Malzemeler
Kek materyalleri:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 2. 5 su bardağı süt
- 2. 5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 pk şekerli vanilin
- 5 – 6 yemek kaşığı yaban mersini özü
Şirinler Pasta (Maviş Pasta) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kekimiz için yumurta, şeker ve vanilyayı 5 dakika kadar çırpalım.
- Sıvı gereçleri de ekleyip en son un ve kabartma tozunu ekleyip kek harcını yağlanmış kalıbımıza dökelim.
- 170 derece fırında denetimli bi halde pişirelim.
- Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım.
- Tencereye süt ,şeker, un ve nişastayı koyup karıştırıp ocağı açalım, kremamız kaynadıktan sonra içine tereyağ ve vanilini ekleyelim.
- Krema ılıyınca içine yaban mersini özünü koyup çırpalım.
- Kekimiz fırından çıkınca 1 bardak sütle ıslatalım.Kremamızı dökelim.
Şirinler Pasta (Maviş Pasta) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı