Sirke Salatası (Sirkeli Cacık) Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet salatalık
- 2 kase yoğurt
- Su
- 1 adet küp şeker
- Tuz
- Sirke (Sirkenin sertliğine nazaran ölçüsü belirlenir)
- 4 diş sarımsak
Sirke Salatası (Sirkeli Cacık) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurt güzelce su ile ayrandan koyu kıvamlı olacak biçimde açılır. İçinde parçacıklar kalmamalıdır.
- İçerisine tuz ve bir küp şeker eklenir. Sirke eklenir ve karıştırılır.
- Tuz ve sirke isteğe bağlı olarak ölçüsü belirlenir. Sirken içerken hissedilecek ölçüde olmalıdır.
- Sarımsak güzelce ezilir içine katılmaz görseldeki üzere süzgeçle bekletilir aroması geçmesi sağlanır ya da eklenip sonradan süzülebilir.
- Bu halde 2 saat buzdolabında bekletilir. Servis yapılacağı vakit doğranmış salatalıklar eklenir. Afiyet olsun.