![sirkeli-pogaca-disi-kiyir-ici-pofuduk.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/03/31/sirkeli-pogaca-disi-kiyir-ici-pofuduk.jpg)
Sirkeli Poğaça (Dışı Kıyır İçi Pofuduk) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt suyu ile birlikte
- 1 paket yaş maya
- 1 adet yumurta akı
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı tuz
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un yumuşak bir hamur olmalı
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Sirkeli Poğaça (Dışı Kıyır İçi Pofuduk) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle su ve sıvı yağı bir cezveye alıp ocakta ılıtalım.
- Ve yoğurma kabına boşaltalım yoğurdu mayayı ekleyip karıştıralım.
- Şeker, tuz ,yumurta akı ve sirkeyi ekleyip tekrar karıştıralım.
- Azar azar un eği yaparak yoğurmaya başlayalım.
- Yumuşak az ele yapışan bir hamur olmalı.
- Hamurumuzu sıcak ortamda 1 saat mayalandıralım.
- İsterseniz içine peynir ekleyebilirsiniz.
- Şekillendirdikten sonra tepsi mayası 15dk mayalandıralım.
- Yumurta sarısı sürelim, istediğiniz üzere süsleyin.
- 175° ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
![Suit kalp :hearts: ♥️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/7.0/png/unicode/64/2665.png)