Sirkeli Simit Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram margarin(tereyağla kıyır kıyır oluyor)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı elmalı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- 1 yumurta akı üzerine susam
- Aldığı kadar un
Sirkeli Simit Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci öncelikle un hariç tüm materyalleri kaba koyuyoruz.
- Sonrasında bunları güzelce elimizle karıştırıyoruz.
- Sonrasında unu ekliyoruz ve kulak göğsüne gelene kadar yoğuruyoruz.
- Sonrasında ceviz büyüklüğünde yuvarlak yapıyoruz.
- Sonra kaselere yumurta akını ve susamı koyuyoruz .
- İkisi farklı olacak formda.
- Sonra yuvarlak hal verdikten sonra birinci evvel yumurta akına bandırıyoruz.
- Sonrasında susama bandırıyoruz .
- Hepsini bu türlü yaptıktan sonra 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz piştikten sonrada servis ediyoruz. Deneyenlere afiyet olsun????????????.