Sirkeli Simit Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket margarin
- 1 adet yumurta (sarısı içine akı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Un
- 1 çay bardağı susam(dilerseniz 1 tatlı kaşığı çörekotuda ekleyebilirsiniz)
Sirkeli Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Gereçlerimizi uygun bir kaba sırası ile alalım ve yoğuralım.
- Daha sonra uygun kıvama gelene denk unu azar azar ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.
- Hazır olan hamurumuza halka biçimini verelim.
- Evvel yumurtaya daha sonra susama batıralım.
- Yağlanmış tepsimize dizelim.
- Bu süreci hamur bitene kadar devam ettirelim.
- Evvelden ısıtılmış 180° derecede yaklaşık 35 dakika denetimli bir biçimde pişirelim.
- Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.