Sirkeli Yoğurt Çorası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çorba kaşığı pirinç
- 1,5 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 5 su bardağı su
- 4 diş sarımsak
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
Sirkeli Yoğurt Çorası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçler yıkanır, tencereye alınır, üzerine un ve su ek edilir.
- Bir çırpıcı yardımı ile özenir.
- Ara orta karıştırılarak kaynaması beklenir.
- Kaynadıktan sonra 15 dakika daha ocakta tutulur.
- Üzeri için; tereyağı ya da zeytinyağı farklı bir tavada kızdırılır.
- Kızan yağa pul biber, kara biber eklenir ve çorbaya ek edilir.
- Son olarak tuz, kekik, dövülmüş sarımsaklar ve 2 çorba kaşığı sirke ek edilir.
- Bir iki taşım kaynadıktan sonra kapatılır.
Sirkeli Yoğurt Çorası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı