Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sirkenin Faydaları Ve Zararları Nelerdir ?

Sirkenin Faydaları Ve Zararları Nelerdir ?
0
119

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Sirke yemeklerde, temizlikte kullanıldığı gibi sağlık içinde çok faydalıdır Üzüm ve elma sirkesi vardır Tüm marketlerde kolaylıkla bulunabilir ve fiyatı da gayet uygundur Sirke satın alınabileceği gibi evde de kolaylıkla yapılabilir Zaten evde yapmak çok daha mantıklıdır Kokusu biraz itici gelebilir Salatalara, kısıra lezzet verir Turşunun ana malzemesidir Sirkenin içinde magnezyum, potasyum, fosfor, demir, bakır ve florin vardır
Sirkenin Faydaları
Sirkenin yiyeceklere verdiği lezzet kadar vücuttaki bakterileri öldürmesiyle sağlığa çok fazla oranda yararları mevcuttur Sirkeyi şeker hastaları mutlaka tüketmelidir Kan şekeri seviyesini düşürür Tabii bunun da belli bir dozajı vardır Günde 1 2 yemek kaşığı yeterlidir Sirkeyi su ile incelterek içmek gerekir yoksa sindirim sistemine zarar verebilir
Sirke sedef hastalığına iyi gelir Bir deri hastalığı olan bu hastalık da tıbbın yanında alternatif bir çözümdür Sedef hastalığının tedavisinde kullanılmasından da anlaşılacağı gibi deri ve cilt için yararlıdır Özellikle elma sirkesi cilt sağlığını korur Çeşitli karışımlarla yüze maskeler yapılabilir Ayaklara da iyi gelir Bir leğen suya konulan sirkeli suya ayaklar batırılırsa ayakların hem dinlemesini sağlar hem de ayak kokusunu alır Saç derisi için de kabartma tozu ile sirke karıştırılarak uygulanırsa kepeklerden kurtulunmuş olur Sivilcelerin tedavisinde yararlıdır Cilde tazelik, parlaklık verir Cilt bakım ürünlerinde sirkeden yararlanılır Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar Gaza iyi gelir Adet sancılarına iyi gelir
Diyet yapanlar da çeşitli alternatif yiyeceklerle kullanılan sirke sayesinde kilo verebilirler
Sirkenin faydaları daha da çoktur Ağızdaki yaralar için de sirkeyi su ile karıştırarak gargara yapmak suretiyle faydalı olabilir Kalp kaslarını korur Safraya iyi gelir Sindirimi kolaylaştırır İştah açar Bağışıklık sistemini güçlendirir Uykusuzluğa iyi gelir
Sirkenin Zararları
Sirkenin zararları fazla kullanıldığında ortaya çıkar Çocuklar tüketirken dikkat edilmelidir Mutlaka su ya da bal ile inceltilerek tüketilmelidir En güzeli de turşu olarak tüketmektir Hamilerde dikkatli tüketmeli, doktorlarına danışmalıdır Fazla tüketimi kemik erimesine yol açabilir Şeker hastalarının şekerini fazla düşerebileceği için kontrollü tüketmelidirler Yüksek şeker kadar çok düşük şeker de tehlikelidir İltihaplı yaralara kullanılmamalıdır Özellikle kilo vermek isteyenler de dikkatli olmalıdır Mideye zarar verebilirler
 

Similar threads

Sirkenin Bilinmez Faydaları nelerdir? Mutfağımızdan beceriksiz etmememiz önerilen sirkenin bilmeidğimiz böylece fazla faydası bulunuyorki bunları okuduğunuzda sirkenin ne kadar yararlı olduğunu sizde öğreneceksiniz Sirkeyi sadece salata sosu olarak kullanıyorsanız, fazla şey...
Cevaplar
0
Görüntüleme
172
Sirkenin Yararları Nelerdir, Sirke sağlığımızın en iyi dostu, en değerli yardımcısıdır Onu her derde derman yapan sayısız faydaları Vardırİşte Size bunlardan bazıları; Kansızlık Sirke, anemiye karşısında birebir olan demir, B12 vitamini ve folik asidi, vücudun zahmetsizce emebileceği bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
İşte sirkenin birbirinden farklı faydaları ve sıradışı başvuru alanları Eldeki kokuları çıkarmada Ellerinize sinen soğan, sarımsak ve balık kokusunu içeri almamak için saf sirkeyle ellerinizi ovalamanız işe yarayacaktır Ağız kokularında Soğanlı veya sarmısaklı bir yemekten daha sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Sirkenin Bilinmeyen Faydaları nelerdir? Mutfağımızdan eksik etmememiz onerilen sirkenin bilmeidğimiz oyle cok faydası bulunuyorki bunları okuduğunuzda sirkenin ne kadar faydalı olduğunu sizde oğreneceksiniz Sirkeyi sadece salata sosu olarak kullanıyorsanız, cok şey kaybettiğinizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
215
Balzamik sirke pek çok kişi tadını sevmesede salata sosları, marina ve diğer bir çok gıdada popüler bir malzemedirÜzümlerden yapılan balzamik sirke zengin aroması ve kadifemsi siyah rengiyle bilinir Ahşap fıçılarda, tıpkı şarap gibi fermente edilir ve balzamik sirkenin tadı, dinlendirdikçe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,735Kullanıcılar
TanselSon üye
Üst Alt