elektronikci
FD Üye
Sirkeyle Mesken Üretimi Beyaz Peynir Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 litre süt
- 1 su bardağı sirke (Fark etmez)
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
Sirkeyle Konut İmali Beyaz Peynir Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütümüzü süzüp ocağa alıyoruz kaynamasını bekliyoruz.
- Bir taraftan 1 su bardağı sirkeye kaya tuzumuzu erimesi için koyuyoruz düzgünce erisin sütümüz kaynayınca bir taraftan karıştıralım.
- Sirkemizi dökelim çabucak çürüyor aslında 5 dk da o denli karıştıralım.
- Temiz beyaz tülbenti kevgirin üzerine serelim.
- Kevgirin altına bi leğen koyalım suyu dökülmesin birazını kullanıcaz çürüyen sütümüzü tülbentin üzerine yavaşça dökelim.
- Sonra bezi kenarlardan toplayarak bağlıyalım.
- Üzerine tartı koyup 3-4 saat bekletelim peynirimiz olmuştur tükete bilirsiniz ????.
- Saklamak için dilimleyip kapaklı şişeye koyuyoruz.
- Peynirin suyuna 1 yemek kaşığı kaya tuzu dökelim erisin.
- şŞişemizin ağzına kadar doldurup dolapta 1 gece bekletelim istediğiniz vakit tükete bilirsiniz afiyet olsun ????.