Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sirkeyle Ev Yapımı Beyaz Peynir

Hoş geldin! sakir21 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Sirkeyle Ev Yapımı Beyaz Peynir

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Sirkeyle Mesken Üretimi Beyaz Peynir Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 litre süt
  • 1 su bardağı sirke (Fark etmez)
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu

Sirkeyle Konut İmali Beyaz Peynir Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sütümüzü süzüp ocağa alıyoruz kaynamasını bekliyoruz.
  2. Bir taraftan 1 su bardağı sirkeye kaya tuzumuzu erimesi için koyuyoruz düzgünce erisin sütümüz kaynayınca bir taraftan karıştıralım.
  3. Sirkemizi dökelim çabucak çürüyor aslında 5 dk da o denli karıştıralım.
  4. Temiz beyaz tülbenti kevgirin üzerine serelim.
  5. Kevgirin altına bi leğen koyalım suyu dökülmesin birazını kullanıcaz çürüyen sütümüzü tülbentin üzerine yavaşça dökelim.
  6. Sonra bezi kenarlardan toplayarak bağlıyalım.
  7. Üzerine tartı koyup 3-4 saat bekletelim peynirimiz olmuştur tükete bilirsiniz ????.
  8. Saklamak için dilimleyip kapaklı şişeye koyuyoruz.
  9. Peynirin suyuna 1 yemek kaşığı kaya tuzu dökelim erisin.
  10. şŞişemizin ağzına kadar doldurup dolapta 1 gece bekletelim istediğiniz vakit tükete bilirsiniz afiyet olsun ????.
Sirkeyle Mesken İmali Beyaz Peynir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mayasız Peynir Tanımı İçin Materyaller 5 litre inek sütü1 su bardağı sirkeKaya tuzu Mayasız Peynir Tanımı Yapılışı Sütümüzü pak bir tülbentle süzelim ve kaynatalım. 1 su bardağının içine 1 yemek kaşığı tuz koyalım. Ve üzerini sirke ile dolduralım. Kaynayan sütün içine sirkeyi koyalım ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Mayasız Sirkesiz Doğal Peynir İmali Tanımı İçin Gereçler 2 litre süt1 yemek kaşığı tuz1 su bardağı yoğurt3 adet yumurta Mayasız Sirkesiz Doğal Peynir Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Birinci olarak sütümüzü tencereye alıp tuzu ek edip kaynatıyoruz. Sütümüz kaynarken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Mayasız Kaşar Peyniri Lezzetinde Beyaz Peynir Tanımı (Videolu) İçin Gereçler 5 kg süt1 yemek kaşığı tuz1 su bardağı elma sirkesi Salamurası için; Peynir altı suyu (kaynayan peyniri süzgeçten geçirdiğimizde kalan su)3 yemek kaşığı kaya tuzu Mayasız Kaşar Peyniri Lezzetinde Beyaz Peynir Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Beyaz Peynir (Mayalı) Tanımı İçin Gereçler 5 kg çiğ süt1 tatlı kaşığı maya (süper maya)Kaya tuzuBesin termometresiPamuklu süzme torbasıBuz kalıpları Beyaz Peynir (Mayalı) Tanımı Yapılışı Çiğ sütümüzü genişçe bir tencereye alalım. Birinci olarak pastörize süreci yapacağız 70 derecede...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Konutta %100 Doğal Labne Peyniri (Dışardan Almaya Son!) Tanımı İçin Gereçler 1 litre çiğ süt1 kibrit kutusu beyaz peynirTuz (isteğe bağlı) Konutta %100 Doğal Labne Peyniri (Dışardan Almaya Son!) Tanımı Yapılışı Sütümüzü tencereye alalım. Kaynamaya başladığında altını kısalım, orta sıra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,500Konular
982,318Mesajlar
32,956Kullanıcılar
nurettingulSon üye
Üst Alt