Sirun Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 2-3 su bardağı yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- Pulbiber
- Tuz
- Nane
Sirun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yufkalarımızı tek tek olacak şekilde tezgaha koyalım. İlk önce birini rulo şeklinde sarıp bir kenara ayıralım.
- Diğer yufkalarımıza da aynı işlemi tekrarladıktan sonra yuvarlak şekilde kesip tepsimize yerleştirelim.
- Dizdiğimiz sirunları üzeri kızarana kadar 180 derecede fırında kontrollü pişirelim.
- Pişen sirunlarımızı sunum tabağımıza alalım.
- Yoğurdu bir kaba alalım, sarımsakları rendeleyelim. İçerisine tuz atalım karıştırıp sirunların üzerine dökelim.
- Bir tavaya sıvı yağ ekleyelim. Yağ ısınınca içerisine pul biber atalım bir iki kez karıştırıp bir kenara alalım.
- Yoğurtladığımız sirunların üzerine serpelim. Nane de ekleyelim. Servis yapalım. Afiyet olsun.