Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şişmanlığın Temel Nedeni

Şişmanlığın Temel Nedeni
0
83

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Şişmanlığın esas nedeni, aşırı yeme isteği, şeker ve şekerli yiyecekleri aralıksız tüketimi, yemek yedikten sonra spor yapmamaktırObezite çağımızın en güvenli olmayan hastalıklarından biri ve şüphesiz sağlıklı diyetin sırrı her bireyin sağlık durumuna uygun bir diyet programı uygulamasından geçiyorObezite çağımızın en güvenli olmayan hastalıklarından biri ve elbette sağlıklı diyetin sırrı her bireyin afiyet durumuna yerinde bir diyet programı uygulamasından geçiyor Gıda ve Diyet Uzmanı Banu Gelir, diyete başlarken dikkat edilmesi gereken manâlı noktaları, şok diyetlerin metabolizmaya verdikleri zararı, psikolojik yeme isteğiyle nasıl başa çıkılacağını, diyet listesi hazırlarken neleri göz önünde bulundurduğunu ve diyete başlayan kişilerle kurulan dinç ve bilinçli ilişkinin sonucu ne denli etkilediğini anlattıBir diyet uzmanına başvururken göz önüne alınması gerekenlerden ve bu konuda akademik eğitimin öneminden söz eder misiniz? Gıda ve diyetetik bölümü bambaşka bir fakülte, ayrı bir eğitim Beş takvim bir eğitim süreci Bir diyet programı uygularken bu eğitimi ve diplomayı bölge beslenme ve diyet uzmanı olan kişilere güvenin Doktorlukla diyet uzmanlığı aynı şey değil, bir hekim perhiz uzamanlığı yapamaz Aynı şekilde diyet uzmanı da doktorluk yapamazPiyasada çoğu insan doktorluğunun yanı sıra perhiz uzmanlığı da yapmaya çalışıyor 19961997 döneminde Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Perhiz Uzmanlığı Bölümü'nden mezun oldum 10 yılı aşkın bir süredir dağıtılmış hastanelerde, diyet merkezlerinde ve gıda firmalarında gıda ve diyet uzmanı olarak danışmanlık verdim, mesleğimi halen sürdürüyorum Hemencecik her kesimden bayanerkek, çocuk almak üzere her yaş grubundan 'danışanlarım' varm Iş dünyası, sanat dünyasından ünlüler ve siyasetçilerin de yer aldığı geniş ve öbür sosyal yapıda danışanlarıma dinç beslenme konularında danışmanlık yapmaktayımPerhiz listelerinin kişisel olmaları gerektiği yazılır, çizilir tekrar tekrar Bu konunun önemini bundan başka sizden dinleyelim mi? Vurgulamam gereken önemli bir nokta bu; perhiz listelerinin şahsi düzenlenmesi gerekir Kilo yönetimi kişiye, cinsiyete, yaşa, sağlık durumu verilerine hatta mevsimlere tabi olarak da değişir Yaşam tarzınız çok yoğun bir koşuşturma içinde olabilir, öğrenci veya ev hanımı olabilirsiniz Her birinizin yaşam tarzı ve besin alışkanlıkları çeşitlilik gösteriyordur ya da metabolizma hızınız çeşitli nedenlerle yavaşlamış olabilirDiyelim ama menopoz dönemindesiniz veya kullandığınız ilaçlar, hormon faaliyetlerinizdeki değişimler kilo almanızın sorumlusu olabilir Kalpdamar hastalıkları, tansiyon ve şeker gibi sağlık durumu problemleriniz olabilir Hedefleriniz farklı olabilir, vereceğiniz kilo 20 kilogramın üstündedir veya 35 kilo fazlanız olabilir Diyet programları bu bilgiler ışığında hazırlanmalıdırPerhiz listelerini hazırlarken neleri göz önünde bulunduruyorsunuz? Hazırlanan diyet listeleri öğün bazında, gün ve hafta bazında planlanmalıdır Çeşitliliği, farklılığı olması gerekir, aralıksız benzer şekilde beslenmelerini içinden gelerek insanları zayıflatmak olası olmaz Vücudun kilo vermemeye direndiği dönemde, kimi süre kalori artmak, ayrı beslenme planları ile mesela yoğun bir şekilde karbonhidratlar ya da proteinler tüketerek metabolizmayı rutinden uzaklaştırmak, hemen hemen bünyeyi kandırmak, şaşırtmak gerekirKatıldığınız herhangi bir toplulukta sizden diyet ile ilgili önerge isteyenler çok oluyor mu? Sıkça karşılaştığım bir durum bu Toplulukta diyetisyen olduğunuzu öğrenenler bir kağıt üstüne yazılmış, ayaküstü verebileceğiniz, salt yüzlerine bakarak oluşturacağınız sihirli listelerin, mucize formüllerinizin olduğunu sanırlar, oysa bu yukarıda da belittiğim gibi kişisel olmalıdır ve göz önüne edinmek gereken birçok parametre vardırKilo verme eylemi ilk kez kararlılık ve belirlenmiş bir disiplin gerektiriyor sanırım Şüphesiz ama bunun için altın anahtarlarım var Danışanlarımla bu anahtarlar tamamen kapıları birer birer açıyoruz Bana geldiklerinde, başarısız oldukları zayıflama girişimleri ve diyet ile ilgili tüm bildiklerini unutmalarını, bana ve kendilerine güvenmelerini istiyorumDanışanlarınızın sağlık verilerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Kişilerin diyetlerini planlarken, hekimle diyetisyenin birlikte çalışması ilkesi ile hareket ediyorum Hem, şahısların duygusallıkları da benim için tartma taşır çünkü çoğunlukla mutsuzluk, tatminsizlik hisleri ile aşırı yemeğe yöneldiklerini gözlediğim ve sorunun biyoloji ile ilgili mi yahut ruhsal kaynaklı mı olduğunu çözebilmek için, gerektiğinde uzmanların yardımı ile ekip olarak çalışmaktayım Diyete başlamadan önce vücut bileşim analizi cihazı ile kişinin yağ, kas, su oranını, metabolizma hızını ve ideal ağırlığını saptıyorum Danışanın somut muayenesini ve laboratuvar testlerini yaptıktan sonradan şahısların göstermek zorunda oldukları ilaçlar, insülin şeker değerleri (özlem, tokluk), kolesterol değerleri, karaciğer enzimleri, böbrek fonksiyonları, kan sayımı gibi parametrelere bakarım Tiroid hormonları gibi ölçümler yapılarak sağlık durumu durumunun belirlenmesi için iç salgı bezleri bilim dalı uzmanı, iç hastalıkları uzmanı, kadın hastalıkları bilim dalı uzmanı, psikiyatri uzmanı, laboratuvar ve diğer gerekli branşlardaki uzmanlarla koordineli bir egzersiz yürütüyorumOldukça yaygın olan duygusal yemenin önlemek için ne gibi önerileriniz oluyor? Danışanlarımın diyetlerini planlarken, kilo yönetiminde duygusal yönlere dikkat etmeye çalışırım çünkü mutsuzluk, tatminsizlik hisleri ile fazla yemeğe yönelme sonucu kilo alındığını gözlemekteyim Onları dinlemeye, tanımaya, alışkanlıklarını öğrenmeye ve yedikleri konusunda bilinçlendirmeye, sağlıklı beslenme ilkelerini benimsemelerini sağlamaya çalışırım Perhiz yapmak önceleri basit gibi görünür, ilk haftalar genellikle kaybedilen kilolar ile keyifler yerindedir Manâlı olan koruma programını iyi yönetmektir Kişi zamanla kendi kendini sabote etmeye başlar, eski yemek alışkanlıklarına dönmeye çalışır Şahısların özellikle hissi yeme davranışlarını ve düşünme kalıplarını değiştirmeleri gerekir Stresle yemek yemek yiyerek üatesinden gelmek yerine diğer aktivitelere yönelerek savaşmayı, dağıtılmış gevşeme tekniklerini, yoga yapmalarını, müzik dinlemelerini öneririm Sosyal ortamlarda, dost toplantılarında Hayır, bu değin yeterdiyebilmenin önemini ve kontrolün en ince ayrıntısına kadar ellerinde olduğunu vurgularımPerhiz listelerini hazırlarken danışanlarınızın özel yeme isteklerine nasıl çözüm getiriyorsunuz? Diyet listelerini hazırlarken, en sevdikleri yiyecekleri eleyip, en sevmediklerini yemeğe zorlamam Bahşedilen diyetlerin dengeli olmasına, çeşitlilik ve esneklik içermesine dikkat ederim Katı kurallar zinciri yerine ılımlı, şahısların kendilerini hür hissetmelerini sağlamayı yeğlerim sırası gelmişken otoritemi hissetmelerini de isterim, disiplinli almak başarının diğer bir koşuludur fakat dikkat edin, vurgulamak istediğim katiyen mecburi olmamaktır, çünkü kurallara günlük aktiviteleri gereği uyamayanlar, bu kez da daha çok yiyerek, kaide ihlal zincirleri oluşturup, adeta yiyeceklerle kendilerini cezalandırıyorlar Etiket kadınların aşırı kilo alma nedenleri neden kilo veremiyorum kilo almanın esas nedenleri nasıl zayıflarım obezlik sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur

858,498Konular
982,045Mesajlar
30,023Kullanıcılar
letsoulmanSon üye
Üst Alt