
Şişte Sebzeli Kebap Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo kıyma
- 1 soğan rendesi
- 1 adet patates
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet kapya biber
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Sıcak su
Şişte Sebzeli Kebap Tanımı Yapılışı
- Evvel soğanları rendeleyip, kıymaya ekleyin.
- Baharatları da katıp yoğurun, top köfteler yapın .
- Buzdolabına koyup 1 saat dinlenmesini sağlayın.
- Zerzevatları dilimleyip hazırlayın.
- Dolaptan çıkardığınız köfteleri ve doğradığınız zerzevatları tek tek şişlere geçirin ve tepsiye dizin.
- Sosunu hazırlayıp şişlerin üzerine dökün.
- 180 derece ısıtılmış fırına üzerine pişirme kağıdı koyarak pişirin.