teknolojiuzmani
FD Üye

Sivas Hamurlu (Bazlama) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
Sivas Hamurlu (Bazlama) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir kaba suyu ekleyin ardından maya ve şekeri ekleyin karıştırın üstünü bir bezle örtün bir dakika öyle kalsın.
- Ardından tuzu ekleyin ve unu yavaş yavaş ekleyin yoğurun.
- İyice yoğurulan hamurun üstünü örtün mayalandırmaya bırakın.
- 1 saat mayalanan hamuru bezeler haline alın ve üstünü örtün.
- Teflon tavayı ocağa alın ve ısıtın. Bezeleri unlayın ve az miktar açın ince de olmayacak kalın da olmayacak.
- Ardından tavaya koyun ve döndürerek pişirin.
- Balon olan hamurumuzu tavandan alın ve temiz bezin üzerine koyun.
- Dilerseniz pişen hamuru yağlayıp da yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.