
Sivas Katmeri Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 150 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yumurta sarısı
Sivas Katmeri Tanımı Yapılışı
- Süt, yoğurt ve tuzu yoğurma kabına alalım karıştıralım kabartma tozunuda ek edelim.
- Daha sonra unu denetimli bir formda ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim üzerini örterek 10 dakika dinlendirelim.
- Hamur dinlenirken tereyağını eritelim sıvı yağınıda ek ederek karıştıralım.
- Dinlenen hamuru 6 eşit modüle bölelim tezgaha un serperek alabildiğimiz kadar hamuru açalım her yerini yağlayarak katlayalım kenara alalım öteki bezeyide açalım her yerini yağlayalım.
- Öbür katladığımız hamuru ortasına yerleştirelim katladığımız yerleri yağlayalım kenara alalım öteki hamurlarında birebir halde yapalım ve buzdolabında 30 dakika dinlendirelim.
- Daha sonra kare formunda açalım isteğe bağlı ortasına peynir ekleyelim isterseniz sade yapabilirsiniz iki yanlardan katlayalım fırın tepsisine alalım üzerine yumurta sarısı sürelim bıçakla bastırmadan çizikler atalım.
- 180 derece ısıtılmış fırında alt üst nar üzere kızarana kadar pişirelim biraz dinlendikten sonra servise hazır afiyet olsun. Görüntülü tanımını instagram hatice hatunun hünerli elleri isimli sayfamda bulabilirsiniz.