Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sivas Katmeri

Sivas Katmeri
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sivas-katmeri.jpg

Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 ,5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Yağlamak için :
  • 1 paket margarin eritilmiş
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ

Sivas Katmeri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Karıştırma kabımıza un, süt ,su ve mayayı alalım şeker ilave edilip kıvam için karıştırılır.
  2. Tuzu da burada ekleyin unutmayın.
  3. Hamurunuzu toparlayın.
  4. Kulak memesi kıvamında olsun.
  5. 25 dk dinlensin mayalansın.
  6. Dinlenen hamurdan 7 beze çıkar ama siz 6 beze çıkarın ki biraz kalın gelsin.
  7. Bezemizi açalım ( ince olabilir).
  8. Üzerine yağ karışımını bolca sürüp elinizle yayın ve hamuru katlaya katlaya uzun bi şerit olarak kendi etrafında çevirip o şekilde bi tepsiye alın.
  9. Bu işlemi diğer bezeler içinde yapın ve tepsiye alıp soğuk bi ortamda dinlendirin ki içindeki yağı donsun ve kolay açılsın.
  10. (ben 1 gün önce yaptığımdan buzdolabına koydum sabah kahvaltıya yetiştirdim. ).
  11. Bi sonraki işlemimiz yuvarladığımız bezeleri servis tabağı boyutunda merdane ile açıyoruz.
  12. Isınmış kızgın tavada arkalı önlü pişiriyoruz.Çabuk pişiyor o yüzden yakmamaya dikkat edin.
  13. İsterseniz pişen katmerlere margarin sürebilirsiniz.
Sivas Katmeri Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt