teknolojiuzmani
FD Üye

Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo un
- 3 su bardağı ılık süt (200)ml
- Tuz
- 200 gr tereyağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Sivas Katmeri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur malzemelerini bir kaba alıyoruz.İlk olarak kulak memesi yumuşaklığında hamuru yoğurup 8 bezeye bölüyoruz.
- Daha sonra merdane ile açarak bezeleri aralarına eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımı sürüp zarf şeklinde kapatın.
- 4 bezeyi iç içe zarf şeklinde katlıyoruz ,diğer 4 bezeyide aynı işlemi yapıyoruz ve bir tepside yaklaşık bir saat dinlendiriyoruz.
- Daha sonra pişirme tepsisine uzunlamasına elimizle hafif açarak yerleştirip üzerine yumurta bıçak ile çizikler atarak 220 derecelik fırında 30 dk her yeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet şifa olsun.