Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sivas Katmeri

Sivas Katmeri
0
39

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Sivas Katmeri Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
Aralarına sürmek için;
  • 200 gram eritilmiş tereyağı
İçine;
  • Lor yahut peynir
Üzerine sürmek için;
  • Yumurta sarısı

Sivas Katmeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamurumuzu yoğuralım. Kulak göğsü kıvamına geldiğinde üzerini örtelim ve 20 dakika kadar bekletelim.
  2. 4 adet bezeye ayıralım. Bir bezeyi alalım merdane ile açalım. Üzerine eritilmiş tereyağ sürelim. Bohça formunda kapatalım.
  3. Kapattığımız yerlerede erimiş yağdan sürelim. Yağlı hamuru bir kenara alalım.
  4. İkinci bezeyide alalım merdane ile açalım. Yağı sürelim. Kenara aldığımız yağlı hamuru ortasına alalım. Ve tekrar bohça formunda katlayalım. Tıpkı süreci başka iki hamur içinde yapalım.
  5. Bu biçimde 4 bezeden 2 adet yağlı hamur elde etmiş olduk. Yarım saat hamurları dinlendiriyoruz.
  6. Sonrasında bir hamuru alalım. Merdane yardımıyla dikdörtgen olacak halde açalım. Ortasına peynir lor karışımı koyalım. Dikdörtgen biçiminde katlayalım.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Ve bıçak yardımıyla çizikler atalım 175 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar denetimli bir halde pişirelim. Çok lezzetli oluyor. Deneyeceklere şimdiden. Afiyet olsun. ????????????
Sivas Katmeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Sivas Katmeri Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı yoğurt1 tatlı kaşığı silme tuz1 paket kabartma tozuAldığı kadar un Ortasına Sürmek İçin 150 gram tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ Üzeri İçin Yumurta sarısı Bardak ölçüsü su bardağı 200 ml çay bardağı 125 ml Sivas Katmeri Tanımı Yapılışı Süt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Tel Tel Ayrılan Katmer Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı su2,3 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı maya7 ,7-5 su bardağı un Arası için; 100-150 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ Tel Tel Ayrılan Katmer Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle hamuru yapalım tüm hamur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Kat Kat Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı süt1 su bardağı su1 çay bardağı ayçiçek yağı1 yemek kaşığı kuru maya2 tatlı kaşığı tuz5 su bardağı un Yağlamak için: 2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı vitayağ Üzerine; 1 yumurta sarısı1 yemek kaşığı yoğurt Kat Kat Sivas Katmeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Sivas Katmeri (Yağlı) Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı süt1 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz250 gram tereyağı yada margarin7-8 su bardağı un300 gram kaşar peyniri (İçerisi için)1 adet yumurta sarısı (Üzeri için) Sivas Katmeri (Yağlı) Tanımı Yapılışı Hamur yoğurulur. Kulak göğsü kıvamına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo un3 su bardağı ılık süt (200)mlTuz Arasına sürmek için: 200 gr tereyağ1 su bardağı sıvı yağ Üzerine; 1 adet yumurta Sivas Katmeri Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamur malzemelerini bir kaba alıyoruz.İlk olarak kulak memesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt