Sivas Katmeri Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- 200 gram eritilmiş tereyağı
- Lor yahut peynir
- Yumurta sarısı
Sivas Katmeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurumuzu yoğuralım. Kulak göğsü kıvamına geldiğinde üzerini örtelim ve 20 dakika kadar bekletelim.
- 4 adet bezeye ayıralım. Bir bezeyi alalım merdane ile açalım. Üzerine eritilmiş tereyağ sürelim. Bohça formunda kapatalım.
- Kapattığımız yerlerede erimiş yağdan sürelim. Yağlı hamuru bir kenara alalım.
- İkinci bezeyide alalım merdane ile açalım. Yağı sürelim. Kenara aldığımız yağlı hamuru ortasına alalım. Ve tekrar bohça formunda katlayalım. Tıpkı süreci başka iki hamur içinde yapalım.
- Bu biçimde 4 bezeden 2 adet yağlı hamur elde etmiş olduk. Yarım saat hamurları dinlendiriyoruz.
- Sonrasında bir hamuru alalım. Merdane yardımıyla dikdörtgen olacak halde açalım. Ortasına peynir lor karışımı koyalım. Dikdörtgen biçiminde katlayalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim. Ve bıçak yardımıyla çizikler atalım 175 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar denetimli bir halde pişirelim. Çok lezzetli oluyor. Deneyeceklere şimdiden. Afiyet olsun. ????????????