
Sivas Ketesi Tanımı (Orjinal Sivas Ketesi) İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 5 su bardağı un
- 150 gr tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Sivas Ketesi Tanımı (Orjinal Sivas Ketesi) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Materyalleri birlikte karıştırıp hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım.
- Hamuru 8 eşit kesime bölüp üzerine eritmiş soğutmuş olan tereyağımızdan sürüp biraz dinlendirelim.
- Hamuru açıp tereyağ ile yağlayıp bohça formu verelim.
- Kenara alalım, öbür parçayı da açıp bi evvelki hamuru içine koyup tekrar bohça üzere kapatalım.
- Tıpkı süreci bezeler bitene kadar tekrarlayalım.
- Biten sürecin artından bezeri streç filimleyip dolaba kaldıralım.
- Tereyağ donunca çıkarıp açalım.
- İçine tekrar yağ sürüp katlayalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıttığımız 200 derece fırında üzeri kızarana kadar .