Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sivas Ketesi Tarifi (Orjinal Sivas Ketesi)

Sivas Ketesi Tarifi (Orjinal Sivas Ketesi)
0
55

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sivas-ketesi-tarifi-orjinal-sivas-ketesi.jpg

Sivas Ketesi Tanımı (Orjinal Sivas Ketesi) İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 5 su bardağı un
Sosu için;
  • 150 gr tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Sivas Ketesi Tanımı (Orjinal Sivas Ketesi) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Materyalleri birlikte karıştırıp hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım.
  2. Hamuru 8 eşit kesime bölüp üzerine eritmiş soğutmuş olan tereyağımızdan sürüp biraz dinlendirelim.
  3. Hamuru açıp tereyağ ile yağlayıp bohça formu verelim.
  4. Kenara alalım, öbür parçayı da açıp bi evvelki hamuru içine koyup tekrar bohça üzere kapatalım.
  5. Tıpkı süreci bezeler bitene kadar tekrarlayalım.
  6. Biten sürecin artından bezeri streç filimleyip dolaba kaldıralım.
  7. Tereyağ donunca çıkarıp açalım.
  8. İçine tekrar yağ sürüp katlayalım.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıttığımız 200 derece fırında üzeri kızarana kadar .
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt