Sivas Yöresine İlişkin Sarığı Burma Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 orta uzunluk yuvarlak tepsi için;
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yeteri kadar un (Ele yapışmayan çok da yumuşak olmayan bir hamur olacak)
- Eşit oranda un ve buğday nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 300 gram iri dövülmüş ceviz içi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gr tereyağı
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 ince dilim limon
Sivas Yöresine İlişkin Sarığı Burma Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbet için gerekli olan gereçleri bir tencereye koyup, kaynamaya bırakalım.
- Şeker eridikten sonra 15 -20 dk kaynatmamız kâfi. Soğuması için kenara alalım.
- Hamur için gerekli olan gereçlerle yumuşak bir hamur yapalım. 6 beze alıp, üzerini örtüp, 15 dakika dinlendirelim.
- Nişasta, un ve kabartma tozu karışımı ile bezelerimizden birincisini incecik açalım serelim. İkinci bezemizi açıp, serelim.
- İlk açtığımız hamurumuzu tezgaha alıp ceviz serpip ortadan ikiye kesip iki taraftan büzelim (Pile pile olacak şekilde)
- tepsimize fotoğraftaki üzere sıkı olmayacak biçimde yerleştirelim.
- Üçüncü bezeyi açıp serelim. İkinci bezeyi tezgaha alıp ceviz serpip ikiye kesip, büzüp, tepsiye yerleştirelim.
- Tüm bezeler bitene kadar bu sürece devam edelim.
- Yağımızı eritip tatlımızın her yerine gezdirelim. Fırına verip, güzelce kızartalım.
- Fırından çıkarıp, soğumaya bırakalım. Soğuk tatlımıza ılık şerbet verelim. Soğuk servis yapalım. Afiyet şifa olsun ????.