Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sivas Yöresine Ait Sarığı Burma Tatlısı

Sivas Yöresine Ait Sarığı Burma Tatlısı
0
63

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Sivas Yöresine İlişkin Sarığı Burma Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler


1 orta uzunluk yuvarlak tepsi için;
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yeteri kadar un (Ele yapışmayan çok da yumuşak olmayan bir hamur olacak)
Açmak için;
  • Eşit oranda un ve buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
İçi için;
  • 300 gram iri dövülmüş ceviz içi
Kızartmak için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr tereyağı
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon

Sivas Yöresine İlişkin Sarığı Burma Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbet için gerekli olan gereçleri bir tencereye koyup, kaynamaya bırakalım.
  2. Şeker eridikten sonra 15 -20 dk kaynatmamız kâfi. Soğuması için kenara alalım.
  3. Hamur için gerekli olan gereçlerle yumuşak bir hamur yapalım. 6 beze alıp, üzerini örtüp, 15 dakika dinlendirelim.
  4. Nişasta, un ve kabartma tozu karışımı ile bezelerimizden birincisini incecik açalım serelim. İkinci bezemizi açıp, serelim.
  5. İlk açtığımız hamurumuzu tezgaha alıp ceviz serpip ortadan ikiye kesip iki taraftan büzelim (Pile pile olacak şekilde)
  6. tepsimize fotoğraftaki üzere sıkı olmayacak biçimde yerleştirelim.
  7. Üçüncü bezeyi açıp serelim. İkinci bezeyi tezgaha alıp ceviz serpip ikiye kesip, büzüp, tepsiye yerleştirelim.
  8. Tüm bezeler bitene kadar bu sürece devam edelim.
  9. Yağımızı eritip tatlımızın her yerine gezdirelim. Fırına verip, güzelce kızartalım.
  10. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakalım. Soğuk tatlımıza ılık şerbet verelim. Soğuk servis yapalım. Afiyet şifa olsun ????.
Sivas Yöresine İlişkin Sarığı Burma Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kıyır Kıyır Ev Baklavası (Bülbül Yuvası Sarığı Burma) Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta1 su bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1 yemek kaşığı sirke1 çay kaşığı tuz1 paket kabartma tozuAldığı kadar un (Kulak memesi kıvamında olacak) Şerbeti için 4 su bardağı şeker4,5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Sivas Yöresine İlişkin Özgün Lezzet Şahane Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 150 gram yumuşamış tereyağı1 çay bardağından, bir parmak eksik sıvı yağ (100 ml)1 çay bardağı katı kıvam yoğurtYarım su bardağı irmik1 adet yumurta (m boy)1 paket vanilya1 tatlı kaşığı dolusu kabartma tozu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Vezir Sarığı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 1 litre süt1 su bardağı şeker1 su bardağı un3 yemek kaşığı nişasta Süslemesi için; Yarım çay bardağı antep fıstığıYarım çay bardağı bademYarım çay bardağı fındık Üzeri için; Çikolata sosuMuz Vezir Sarığı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Nevzine Tatlısı (Kayseri Yöresine İlişkin Harika Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı tahin1 yemek kaşığı sirke1 paket kabartma tozu1 su bardağı çekilmiş ceviz3 su bardağı un Şerbeti için; 2 su bardağı toz şeker2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Burma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağ2 adet yumurta4 yemek kaşığı yoğurt1 çay kaşığının ucu ile tuz1 paket kabartma tozuAldığı kadar unCeviz Açmak için; Nişasta Şerbeti için; 2 su bardağı şeker3 su bardağı su Burma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
858,496Konular
982,163Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt