Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sivasın Meşhur Dal (pezik) Turşusu

Sivasın Meşhur Dal (pezik) Turşusu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Sivasın Meşhur Dal (pezik) Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

*yarım kg pancar dallarıyla beraber
*haşlamak için yeterince su
*yarım çay bardağı sirke
*8 diş sarımsak
*limon suyu
*1 yemek kaşığı kayatuzu
*su


Sivasın Meşhur Dal (pezik) Turşusu Tarifi Yapılışı
Tarife geçmeden önce aslında tam vakti gelmedi, pancarlar şuanda tam büyümedi ama ben kendi sabırsızlığımdan ötürü bir miktar topladım ve küçük bir kavanoz tursu yaptım İlerde büyük kazanlarla kışlık yaptığımız zamanda fotoğraflayıp göndereceğim Önce pancarlar yapraklarından kesilir bu arada şeker pancarı olmayacak *kök kısmı kesilir tam dibinden kesilir, dipteki dalların bütünlüğü*bozulmaz Su*tencerede kaynatılır pancar dalları eklenir ve yarım limonun suyu sıkılır yumuşayıncaya kadar haşlanır ve soğuk suya alınır Daha sonra suyu süzülür Birazda sulu kalır üzerine sarımsak ve sirke artı 1 yemek kaşığı kadar kayatuzu eklenir, kavanoza alınır Üzerini geçmek şartıyla su eklenir sıkıca kapak kapatılır 1 hafta sonra yenmeye hazırdır Dolapta ya da serin bir yerde saklayabilirsiniz Afiyet olsun
 

Similar threads

Pancar dallarıyla hazırlanan ve her yemekte boy gösteren pezik turşusu, her yıl büyük bidonlarda hazırlanır. Faydaları saymakla bitmeyen turşular, özellikle kış aylarında sofralarımıza hem renk, hem de lezzet katıyor. Peki dal turşusu yani pezik turşusu nasıl yapılır? Evde pezik turşusu tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Pancar kollarıyla hazırlanan ve her yemekte uzunluk gösteren pezik turşusu, her yıl büyük bidonlarda hazırlanır. Yararları saymakla bitmeyen turşular, bilhassa kış aylarında sofralarımıza hem renk, hem de lezzet katıyor. Pekala kol turşusu yani pezik turşusu nasıl yapılır? Meskende pezik turşusu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Dal Turşusu Kurma Tarifi (Sivas) İçin Malzemeler *50 kg köklü pancar (şeker pancarı olmaz) *Yarım kilo sarımsak *150 gr turşuluk pul biber *Su *Kaya tuzu Dal Turşusu Kurma Tarifi (Sivas) YapılışıDaha önceden küçük bir kavanoz hazırladığım turşunun şimdi kayınvalidemle yaptığımız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Kısım Turşusu (Sivas Yöresi Pezik) Kavurması Tanımı İçin Materyaller Kısım turşusuYarım çay bardağı ince bulgur(düğ)1 adet orta uzunluk soğan2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı kimyon, pul biber2 diş sarımsak3 su bardağı kaynar su Kol Turşusu (Sivas Yöresi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *2 kg kırmızı Pancar *1 su bardağı Sirke *1 baş sarımsak *2 küp şeker *2 yemek kaşığı tuz Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Yapılışı Pancar soyulur ve küp küp doğranır Tencereye sirke, tuz, şeker ve sarımsak alınıp 3 su bardağı su ile kaynatılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt