iltasyazilim
FD Üye
Sivasın Meşhur Dal (pezik) Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*yarım kg pancar dallarıyla beraber
*haşlamak için yeterince su
*yarım çay bardağı sirke
*8 diş sarımsak
*limon suyu
*1 yemek kaşığı kayatuzu
*su
Sivasın Meşhur Dal (pezik) Turşusu Tarifi Yapılışı
Tarife geçmeden önce aslında tam vakti gelmedi, pancarlar şuanda tam büyümedi ama ben kendi sabırsızlığımdan ötürü bir miktar topladım ve küçük bir kavanoz tursu yaptım İlerde büyük kazanlarla kışlık yaptığımız zamanda fotoğraflayıp göndereceğim Önce pancarlar yapraklarından kesilir bu arada şeker pancarı olmayacak *kök kısmı kesilir tam dibinden kesilir, dipteki dalların bütünlüğü*bozulmaz Su*tencerede kaynatılır pancar dalları eklenir ve yarım limonun suyu sıkılır yumuşayıncaya kadar haşlanır ve soğuk suya alınır Daha sonra suyu süzülür Birazda sulu kalır üzerine sarımsak ve sirke artı 1 yemek kaşığı kadar kayatuzu eklenir, kavanoza alınır Üzerini geçmek şartıyla su eklenir sıkıca kapak kapatılır 1 hafta sonra yenmeye hazırdır Dolapta ya da serin bir yerde saklayabilirsiniz Afiyet olsun
*yarım kg pancar dallarıyla beraber
*haşlamak için yeterince su
*yarım çay bardağı sirke
*8 diş sarımsak
*limon suyu
*1 yemek kaşığı kayatuzu
*su
Sivasın Meşhur Dal (pezik) Turşusu Tarifi Yapılışı
Tarife geçmeden önce aslında tam vakti gelmedi, pancarlar şuanda tam büyümedi ama ben kendi sabırsızlığımdan ötürü bir miktar topladım ve küçük bir kavanoz tursu yaptım İlerde büyük kazanlarla kışlık yaptığımız zamanda fotoğraflayıp göndereceğim Önce pancarlar yapraklarından kesilir bu arada şeker pancarı olmayacak *kök kısmı kesilir tam dibinden kesilir, dipteki dalların bütünlüğü*bozulmaz Su*tencerede kaynatılır pancar dalları eklenir ve yarım limonun suyu sıkılır yumuşayıncaya kadar haşlanır ve soğuk suya alınır Daha sonra suyu süzülür Birazda sulu kalır üzerine sarımsak ve sirke artı 1 yemek kaşığı kadar kayatuzu eklenir, kavanoza alınır Üzerini geçmek şartıyla su eklenir sıkıca kapak kapatılır 1 hafta sonra yenmeye hazırdır Dolapta ya da serin bir yerde saklayabilirsiniz Afiyet olsun