Sivasın Soğuk Pazı Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 bağ pazı
- 1 litre su
- 3 yemek kaşığı sivas gürün bulguru
- 5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Nane
- Tuz
Sivasın Soğuk Pazı Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pazıları güzelce yıkayıp sapları ile birlikte küçük küçük doğrayalım.
- Süzgeçte sıcak suyun altında da biraz yıkayalım (Çorbamızın rengini yeşil yapmaması için) 1 litre suyu kaynatalım.
- Kaynayan suya bulgurları atıp pişirelim (Sivas gürün bulguru olağan pilavlık bulgurdan küçüktür. Pilavlık bulgur kullanacaksanız 2 yemek kaşığı kâfi gelecektir)
- Bulgurlar yumuşamaya başlayınca pazıları ekleyip yaklaşık 10 dakika pişirelim.
- Piştikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım. Öbür taraftan yoğurda biraz su ekleyip çırpalım ve ayran yapalım.
- Soğuyan pazılar ile ayranı karıştıralım tuzunu ekleyelim.
- Bir tavada sıvı yağda nane kızdırıp üzerine ekleyelim.
- Buz dolabında düzgünce soğuyan çorbanızı sıcak yaz günlerinde afiyetle tüketebilirsiniz.