Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sivasın Soğuk Pazı Çorbası

Sivasın Soğuk Pazı Çorbası
0
62

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sivasin-soguk-pazi-corbasi.jpg

Sivasın Soğuk Pazı Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 bağ pazı
  • 1 litre su
  • 3 yemek kaşığı sivas gürün bulguru
  • 5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Nane
  • Tuz

Sivasın Soğuk Pazı Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pazıları güzelce yıkayıp sapları ile birlikte küçük küçük doğrayalım.
  2. Süzgeçte sıcak suyun altında da biraz yıkayalım (Çorbamızın rengini yeşil yapmaması için) 1 litre suyu kaynatalım.
  3. Kaynayan suya bulgurları atıp pişirelim (Sivas gürün bulguru olağan pilavlık bulgurdan küçüktür. Pilavlık bulgur kullanacaksanız 2 yemek kaşığı kâfi gelecektir)
  4. Bulgurlar yumuşamaya başlayınca pazıları ekleyip yaklaşık 10 dakika pişirelim.
  5. Piştikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım. Öbür taraftan yoğurda biraz su ekleyip çırpalım ve ayran yapalım.
  6. Soğuyan pazılar ile ayranı karıştıralım tuzunu ekleyelim.
  7. Bir tavada sıvı yağda nane kızdırıp üzerine ekleyelim.
  8. Buz dolabında düzgünce soğuyan çorbanızı sıcak yaz günlerinde afiyetle tüketebilirsiniz.
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt