Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şiveydiz (Gaziantep Mutfağı)

Şiveydiz (Gaziantep Mutfağı)
0
94

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
siveydiz-gaziantep-mutfagi.jpg

Şiveydiz (Gaziantep Mutfağı) Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram koyun kuşbaşı
  • 1 su bardağı nohut
  • 1/2 (yarım) kg taze sarımsak
  • 1/2 (yarım) kg taze soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı haspir (Zahvur) yahut kuru nane
Terbiyesi için;
  • 250 gram süzme yoğurt
  • 1 yumurta beyazı

Şiveydiz (Gaziantep Mutfağı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Et ve nohut haşlanır. Soğan ve sarımsak 2 cm uzunluğunda doğranır ve yağ ile sotelenir.
  2. Üzerine pişmiş et ve nohut boşaltılır (1 su bardağı suyundan ayır) pişmeye bırakılır.
  3. Süzme yoğurda 1 yumurtanın beyazı konur uygunca çırpılır. Üzerine ayrılan et suyu azar azar dökülerek yoğurt ılık hale getirilir. (Yoğurdun kesilmemesi için)
  4. Pişen soğan ve sarımsağın üzerine yoğurt karıştırılarak eklenir.
  5. Farklı bir tarafta yağ ve haspir (Yoksa nane) ısıtılır ve yemeğin üzerine dökülür. Yanına da mis üzere şehriyeli nohutlu bulgur pilavı ile servis yapılabilir. Afiyet olsun.
Şiveydiz (Gaziantep Mutfağı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Şiveydiz Yemeği, Şiveydiz nasıl yapılır, Şiveydiz corbası Şiveydiz Gaziantep Mutfağı Şiveydiz icin Malzemeler 500 gr parca et 25 kg taze sarımsak 25 kg taze soğan 4 su bardağı suzulmuş yoğurt 1 su bardağı nohut 1 yk Kuru nane 1 tk Karabiber Yarım su bardağı zeytinyağı Yeterince tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Şiveydiz Tanımı İçin Gereçler 1,5 kilo taze sarımsak1,5 kilo taze soğan400 gram kuşbaşı et1 su bardağı nohut1 adet orta uzunluk kuru soğanTuz Yoğurdu için 600 gram süzme yoğurt1 adet yumurta Üzeri için KarabiberKuru nane Şiveydiz Tanımı Yapılışı Eti, nohutu ve kare kare kestiğimiz kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Şiveydiz Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 bağ yeşil soğan1,5 bağ taze sarımsak300 gram kuzu kuşbaşı1,5 su bardağı nohut1 yemek kaşığı un1 adet  yumurta sarısı2 tatlı kaşığı nane2 yemek kaşığı tereyağ2 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı süzme yoğurt Şiveydiz Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
Resimli Şiveydiz Tarifi Şiveydiz nasıl yapılır Şiveydiz Malzemeleri 2 yemek kaşığı kuru nane 300 gr kucuk kuşbaşı kesilmiş kuzu eti 1 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut yarım kg taze sarımsak ( sadece beyaz kısımları) yarım kg taze soğan ( sadece beyaz kısımları) 1 yumurta 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Pırasalı Şiveydiz Tanımı İçin Materyaller 600 gram pırasa500 gram haşlanmış et2 su bardağı haşlanmış nohut3 su bardağı yoğurt1 yumurta2 yemek kaşığı un1 çay bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı nane1 tatlı kaşığı tuz Pırasalı Şiveydiz Tanımı Yapılışı Pırasaları bir parmak genişliğinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,493Konular
981,562Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt