teknolojiuzmani
FD Üye
Şiveydiz Yemeği (Antep) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr yeşil sarımsak
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 250 gram haşlanmış dana eti
- 2 büyük kase yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nane
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Şiveydiz Yemeği (Antep) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sarımsakları güzelce yıkayıp yeşil yeri başka beyaz sap kısmı başka 2 cm biçiminde doğuyoruz.
- Tencereye az zeytinyağ koyup sap kalın beyaz kısmını evvel atıp,üzerine tuz da atıp,kapağını kapatıp kavuruyoruz.
- 10 dk sonra kalın kısım biraz kavrulunca yeşil kısmı da atıyoruz.
- Önceden haşladığımız nohutu da içine atıyoruz.
- Etiniz evvelce nohut ile haşlanmışsa o kâfi ise onu koyabilirsiniz,yoksa diğer bir kapta kavurup nohuttan sonra atabilirsiniz.
- Başka bir kapta yoğurt,yumurta ve unu çırpıp ocakta kaynatıyoruz.
- Yemeğimize de 2 su bardağı sıcak su ekleyip,yoğurt karışımını ekliyoruz.
- Zeytinyağı cezvede kaynatıp,kepçeye naneyi koyuyoruz yağ yeterlice ısındığından emin olduktan sonra nane ile buluşturup yemeğe ekliyoruz.Afiyet olsun ♡.
Şiveydiz Yemeği (Antep) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı