Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şiveydiz Yemeği (Antep)

Şiveydiz Yemeği (Antep)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94

Şiveydiz Yemeği (Antep) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr yeşil sarımsak
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 250 gram haşlanmış dana eti
  • 2 büyük kase yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nane
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Şiveydiz Yemeği (Antep) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sarımsakları güzelce yıkayıp yeşil yeri başka beyaz sap kısmı başka 2 cm biçiminde doğuyoruz.
  2. Tencereye az zeytinyağ koyup sap kalın beyaz kısmını evvel atıp,üzerine tuz da atıp,kapağını kapatıp kavuruyoruz.
  3. 10 dk sonra kalın kısım biraz kavrulunca yeşil kısmı da atıyoruz.
  4. Önceden haşladığımız nohutu da içine atıyoruz.
  5. Etiniz evvelce nohut ile haşlanmışsa o kâfi ise onu koyabilirsiniz,yoksa diğer bir kapta kavurup nohuttan sonra atabilirsiniz.
  6. Başka bir kapta yoğurt,yumurta ve unu çırpıp ocakta kaynatıyoruz.
  7. Yemeğimize de 2 su bardağı sıcak su ekleyip,yoğurt karışımını ekliyoruz.
  8. Zeytinyağı cezvede kaynatıp,kepçeye naneyi koyuyoruz yağ yeterlice ısındığından emin olduktan sonra nane ile buluşturup yemeğe ekliyoruz.Afiyet olsun ♡.

Şiveydiz Yemeği (Antep) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt