Şiveydiz Tanımı İçin Materyaller
- 10-15 kısım yeşil sarımsak
- 1 kase haşlanmış nohut
- 400 gram kuzu eti
- 2 su bardağı kemik suyu
- 500 gram süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı un ( tepeleme)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı nane
- 4 yemek kalığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
Şiveydiz Tanımı Yapılışı
- Kuşbaşı doğradığımız et düdüklü tencereye alınır.
- Suyunu salıp çeken ete bir yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kavrulur.
- Üzerine yaklaşık 8 saat suda beklettiğimiz nohutlar eklenir.
- Üzerini 4 parmak geçecek kadar sıcak su ve kemik suyu ek edilir.
- Çok az karabiber eklenir ve ağzı kapatılarak kısık ateşte 15dk kaynatılır.
- Kaynayan yemeğin ağzı dikkatlice açılır ve içerine yaklaşık birer cm genişliğinde doğramış olduğumuz sarımsaklar eklenir. (yaklaşık olarak 2 kase doğranmış sarımsak kullandık) sarımsaklar 20 dk pişirilir.
- Un, yumurta ve süzme yoğurt düzgünce çırpılır.
- Yemeğin suyu ile ılıtılarak tencereye yavaş yavaş eklenir ve kaynanana kadar daima karıştırılır.
- Kaynara çıkınca altı kısılır ve 5 dk daha kaynatılır.