Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şiveydiz

Şiveydiz
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
siveydiz-2.jpg

Şiveydiz Tanımı İçin Materyaller

  • 10-15 kısım yeşil sarımsak
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 400 gram kuzu eti
  • 2 su bardağı kemik suyu
  • 500 gram süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un ( tepeleme)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 4 yemek kalığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Şiveydiz Tanımı Yapılışı

  1. Kuşbaşı doğradığımız et düdüklü tencereye alınır.
  2. Suyunu salıp çeken ete bir yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kavrulur.
  3. Üzerine yaklaşık 8 saat suda beklettiğimiz nohutlar eklenir.
  4. Üzerini 4 parmak geçecek kadar sıcak su ve kemik suyu ek edilir.
  5. Çok az karabiber eklenir ve ağzı kapatılarak kısık ateşte 15dk kaynatılır.
  6. Kaynayan yemeğin ağzı dikkatlice açılır ve içerine yaklaşık birer cm genişliğinde doğramış olduğumuz sarımsaklar eklenir. (yaklaşık olarak 2 kase doğranmış sarımsak kullandık) sarımsaklar 20 dk pişirilir.
  7. Un, yumurta ve süzme yoğurt düzgünce çırpılır.
  8. Yemeğin suyu ile ılıtılarak tencereye yavaş yavaş eklenir ve kaynanana kadar daima karıştırılır.
  9. Kaynara çıkınca altı kısılır ve 5 dk daha kaynatılır.
Tuz ayarı yapıldıktan sonra 3 yemek kaşığı sıvı yağda kızdırdığımız bir yemek kaşığı nane eklenir. Afiyet olsun. ????????????.
 
858,496Konular
981,876Mesajlar
29,916Kullanıcılar
murymurySon üye
Üst Alt