elektronikci
FD Üye

Sıvı Yağlı Çok Kolay Şeker Pare Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı su
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 3 damla limon suyu
- 3 adet yumurta(1 nin sarısı üzerine sürülecek )
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Sıvı Yağlı Çok Kolay Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir tencereye şeker, su, limon suyu karıştırılır şeker erisin kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başlayınca 3dk daha kaynatılır soğumaya bırakılır.
- Şerbeti mat halinde olmamalıdır az kaynaması kafidir.
- Uygun bir kaba yumurta kırılır çırpılır, pudra şekeri, ek edilir çırpılır.
- İrmik, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilin ek edip tekrar çırpılır.
- Ardından unu denetimli ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamur sert olmamalıdır tatlı şerbetini çekmez sert olursa.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp fotoğraftaki üzere şekillendirilir.
- Fırın tepsisini yağlamadan tepsiye aralıklarla dizilir, zira yağlı bir hamur olduğu için yapışmaz gerek yoktur.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkınca şerbet soğuk hamur sıcak dökülür.
- Servis yapılır afiyet???? olsun. Benim tepsiden 28 adet tatlı çıktı. Çok lezzetli gevrek,???? nefis bir lezzet denemelisiniz. ????.