
Sıvıyağlı Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 2 yumurta (sarısı üstüne beyazlar içine)
- 5 su bardağı un
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- Mor haşhaş, susam, çörekotu… ne varsa
Sıvıyağlı Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı yağ hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp yoğuralım. En son sıvı yağ ekleyip tekrar hamuru toparlayalım. Mayalanması için kapağını kapatıp en az 45 dk bekletelim.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayalım. Ben 16 adet beze yaptım.
- Bezenin birini alıp elimizle biraz açalım. Rulet ile içine dikey çizikler atalım.
- Simit gibi kıvırıp iki ucunu birleştirelim. Tepsiye dizip tepside 20-25 dk mayalandıralım.
- Yumurta sarılarını sürüp isteğe göre mor haşhaş, susam yada çörek otu serpelim.
- 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
- Benim fırınımda 15 dk da güzelce pişti. Yapacak olanlara kolay gelsin.