teknolojiuzmani
FD Üye
Sıvıyağlı Lokumlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
- 2-2.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Kurabiye sayısınca kuş lokumu (yada olağan lokum kesilerek)
Sıvıyağlı Lokumlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvı yağ ve pudra şekeri bir kap içinde güzelce karıştırılır.
- Sırasıyla nişasta, vanilya ve un denetimli bir biçimde eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir (benim 2.5 su bardağı un aldı).
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınıp ortasına bir çukur yapılarak lokum konulup tekrar yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ????.