nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Siyah çikolatanın sırrı
19 Kasım 2008 Çarşamba 16:07
Hipertansiyon hastalarına iyi bir haber var! Incelemeler, çikolatanın hipertansiyona iyi geldiğini ortaya koyuyor
Oysa siyah çikolata olması ve tüketirken aşırıya kaçılmaması şartıyla Hatta fındık ve fıstıklı zeka olabilir
Anadolu Sıhhat Merkezi ’nden Kardiyoloji Uzmanı DoçDr Ertan Ökmen, siyah çikolatanın hipertansiyon üzerindeki olumlu etkisini anlattı
Yüksek tansiyonun en kayda değer sebebi hatalı gıda alışkanlıkları ve şişmanlıktır Fazla tuzlu yiyecekler tüketmek de tansiyonun yükselmesine neden olur Çünkü tuzlu damarlarda büzücü ve kasıcı bir özellik oluşturur Damarların büzülmesiyle de tansiyon yükselir Stresli bir yaşam, durağanlık, şeker hastalığı hastalığı ve kalıtımsal özellikler yeniden hipertansiyona neden olan faktörler arasında yer alıyor Ayrıca yaş ilerledikçe kişilerin tansiyonu da yükselir Hipertansiyon hastaları özellikle renkli sebze ve meyve tüketimine dikkat etmelidir Yüksek kalorili, yağlı hayvansal gıdalardan da uzakta durmalıdır Kilo yapan her türlü gıda hipertansiyon hastaları için tehlikeli madde grubunu oluşturmaktadır
Siyah çikolatanın sırrı
Anadolu Sağlık Durumu Merkezi ’nden Kardiyoloji Uzmanı DoçDr Ertan Ökmen, özellikle havuç, portakal gibi renkli sebze ve meyvelerde bulunan flavanoidin hipertansiyona çok iyi geldiğini vurgulayarak şunları söylüyor:
“Flavanoid, damarları genişleten bir maddenin vücuttu salgılanmasını sağlıyor Damarlar genişleyince de tansiyon düşüyor Antioksidan da denilen bu madde, kakaonun içinde oldukça yüksek miktarda bulunuyor Bu arz, sebze ve meyvelerdekinden deha daha pozitif böylece kakao oranının yüksek olduğu siyah çikolata, hipertansiyona çok iyi gelen bir gıda “
DoçDr Ertan Ökmen, bu konuda bilimsel bir misal de veriyor:
“Kakaonun tansiyonu düşürdüğü, Panama açıklarındaki Kuna Adası ’nda yaşamış yerlilerin şehre göç eçmesiyle ortaya çıkıyor Kakao tüketiminin çok fazla olduğu ada yerlileri, şehre göç etmelerinin peşinde yüksek kan basıncı problemiyle karşılaşıyor Buradan yola çıkarak kakaoyu inceleyen bilim adamları, içinde yüksek miktarda yer alan flavanoid maddesinin tansiyonu düşürdüğünü ortaya koyuyor
Kakao oranı yüzde 60 ve üzeri olmalı!
Çikolata sahiden kilo aldıran bir gıda Yüksek kilo da kan basıncı nedeni O nedenle tansiyon hastalarının, kendilerine iyi gelen çikolatayı çok titiz bir şekilde tüketmeleri gerekiyor Başta tüketilmesi gereken kesinlikle siyah çikolata Beyaz ve sütlü çikolatada kakao oranı fazla düşük olduğu veya hiç bulunmadığı için tansiyonu düşürmede herhangi bir etkisi bulunmuyor Zaten yapılan çalışmalar da bunu kanıtlıyor
Siyah çikolatayı alırken içindeki kakao oranına dikkat etmek gerekiyor Yararlı olması için siyah çikolatadaki kakao miktarının en az % 60 ve üzeri olması gerekiyor Ayrıca fındık, fıstığın, flavanoidden bağımsız olarak vücuttaki yağ faktörüne olumlu katkısı olduğu için çikolatanın içinde bulunmasının hiçbir sakıncası bulunmuyor Bilindiği gibi fındık, fıstık ve ceviz gibi yiyecekler kolesterolü düşürmede ve vücuttaki yağ oranını dengelemede epeyce yardımcı yiyecekler
Günde iki parça tatmin edici!
DoçDr Ertan Ökmen bundan başka uyarıda bulunuyor:
“Çikolata çok sevilen bir yiyecek olduğu için aşırı tüketim tehlikesi bulunuyor böylece çikolata yeniliyorsa öteki tatlıların tüketimi mutlaka azaltılmalı Yapılan araştırmalarda, kişilere günde 20 gram ve 100 gram bitter çikolata verilmiş Her iki grubun tansiyonunda da düşme saptanmış Ancak bu noktada kilo artışı gündeme geldiği için tüketimin sınırlı olmasının önemine dikkat çekiliyor Doktor olarak yüksek kan basıncı hastalarına günde, bar halindeki bir bitter çikolatanın iki karesini tüketmelerini öneriyoruz *
19 Kasım 2008 Çarşamba 16:07
Hipertansiyon hastalarına iyi bir haber var! Incelemeler, çikolatanın hipertansiyona iyi geldiğini ortaya koyuyor
Oysa siyah çikolata olması ve tüketirken aşırıya kaçılmaması şartıyla Hatta fındık ve fıstıklı zeka olabilir
Anadolu Sıhhat Merkezi ’nden Kardiyoloji Uzmanı DoçDr Ertan Ökmen, siyah çikolatanın hipertansiyon üzerindeki olumlu etkisini anlattı
Yüksek tansiyonun en kayda değer sebebi hatalı gıda alışkanlıkları ve şişmanlıktır Fazla tuzlu yiyecekler tüketmek de tansiyonun yükselmesine neden olur Çünkü tuzlu damarlarda büzücü ve kasıcı bir özellik oluşturur Damarların büzülmesiyle de tansiyon yükselir Stresli bir yaşam, durağanlık, şeker hastalığı hastalığı ve kalıtımsal özellikler yeniden hipertansiyona neden olan faktörler arasında yer alıyor Ayrıca yaş ilerledikçe kişilerin tansiyonu da yükselir Hipertansiyon hastaları özellikle renkli sebze ve meyve tüketimine dikkat etmelidir Yüksek kalorili, yağlı hayvansal gıdalardan da uzakta durmalıdır Kilo yapan her türlü gıda hipertansiyon hastaları için tehlikeli madde grubunu oluşturmaktadır
Siyah çikolatanın sırrı
Anadolu Sağlık Durumu Merkezi ’nden Kardiyoloji Uzmanı DoçDr Ertan Ökmen, özellikle havuç, portakal gibi renkli sebze ve meyvelerde bulunan flavanoidin hipertansiyona çok iyi geldiğini vurgulayarak şunları söylüyor:
“Flavanoid, damarları genişleten bir maddenin vücuttu salgılanmasını sağlıyor Damarlar genişleyince de tansiyon düşüyor Antioksidan da denilen bu madde, kakaonun içinde oldukça yüksek miktarda bulunuyor Bu arz, sebze ve meyvelerdekinden deha daha pozitif böylece kakao oranının yüksek olduğu siyah çikolata, hipertansiyona çok iyi gelen bir gıda “
DoçDr Ertan Ökmen, bu konuda bilimsel bir misal de veriyor:
“Kakaonun tansiyonu düşürdüğü, Panama açıklarındaki Kuna Adası ’nda yaşamış yerlilerin şehre göç eçmesiyle ortaya çıkıyor Kakao tüketiminin çok fazla olduğu ada yerlileri, şehre göç etmelerinin peşinde yüksek kan basıncı problemiyle karşılaşıyor Buradan yola çıkarak kakaoyu inceleyen bilim adamları, içinde yüksek miktarda yer alan flavanoid maddesinin tansiyonu düşürdüğünü ortaya koyuyor
Kakao oranı yüzde 60 ve üzeri olmalı!
Çikolata sahiden kilo aldıran bir gıda Yüksek kilo da kan basıncı nedeni O nedenle tansiyon hastalarının, kendilerine iyi gelen çikolatayı çok titiz bir şekilde tüketmeleri gerekiyor Başta tüketilmesi gereken kesinlikle siyah çikolata Beyaz ve sütlü çikolatada kakao oranı fazla düşük olduğu veya hiç bulunmadığı için tansiyonu düşürmede herhangi bir etkisi bulunmuyor Zaten yapılan çalışmalar da bunu kanıtlıyor
Siyah çikolatayı alırken içindeki kakao oranına dikkat etmek gerekiyor Yararlı olması için siyah çikolatadaki kakao miktarının en az % 60 ve üzeri olması gerekiyor Ayrıca fındık, fıstığın, flavanoidden bağımsız olarak vücuttaki yağ faktörüne olumlu katkısı olduğu için çikolatanın içinde bulunmasının hiçbir sakıncası bulunmuyor Bilindiği gibi fındık, fıstık ve ceviz gibi yiyecekler kolesterolü düşürmede ve vücuttaki yağ oranını dengelemede epeyce yardımcı yiyecekler
Günde iki parça tatmin edici!
DoçDr Ertan Ökmen bundan başka uyarıda bulunuyor:
“Çikolata çok sevilen bir yiyecek olduğu için aşırı tüketim tehlikesi bulunuyor böylece çikolata yeniliyorsa öteki tatlıların tüketimi mutlaka azaltılmalı Yapılan araştırmalarda, kişilere günde 20 gram ve 100 gram bitter çikolata verilmiş Her iki grubun tansiyonunda da düşme saptanmış Ancak bu noktada kilo artışı gündeme geldiği için tüketimin sınırlı olmasının önemine dikkat çekiliyor Doktor olarak yüksek kan basıncı hastalarına günde, bar halindeki bir bitter çikolatanın iki karesini tüketmelerini öneriyoruz *